Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Heerlense Sanne doorbreekt stilzwijgen met #metoo

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 18:42

In navolging van de tientallen Amerikaanse actrices die bekennen dat ze het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en mishandeling, verbreekt ook de Heerlense Sanne het stilzwijgen.

Ook zij gebruikt op sociale media de Engelse term #metoo om aan te geven dat ook zij een slachtoffer is.

Bedreigd en verkracht
De nu 32-jarige Sanne Blankers werd tien jaar geleden bedreigd en verkracht door een Rotterdamse man met wie ze op date was. Ze durfde uit angst voor represailles geen aangifte te doen en verzweeg het voorval jarenlang voor haar familie. Door de bekentenissen van de bekende actrices en de onthullingen van vrouwen wereldwijd die daarop volgden, heeft ook Sanne besloten om haar verhaal te vertellen.

Taboe
Ze hoopt op die manier het taboe te doorbreken en vrouwen aan te sporen zich te verzetten tegen grote en kleine vormen van seksuele intimidatie en mishandeling. "Het gebeurt helaas dagelijks dat vrouwen worden nagefloten op straat of dat mannen in een drukke omgeving aan je kont zitten. We zijn het zelfs een beetje normaal gaan vinden en doen er eigenlijk nooit iets aan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen