Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook harddrugs gevonden bij recyclingsbedrijf Venlo

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 16:41

Tijdens het onderzoek naar het bedrijf Geerlings Metaalrecycling in Venlo zijn ook harddrugs gevonden. Eerder werd al bekend dat er honderden kilo's goud, tien vuurwapens en zeventien dure horloges waren ontdekt.

Vanwege de drugsvondst moet het recyclingbedrijf aan de James Cookweg een jaar gesloten worden, meldt Omroep Venlo.

Harddrugs
Het Openbaar Ministerie wil niet tegen de lokale omroep zeggen welke drugs er zijn gevonden. "Het enige wat we er over kwijt willen, is dat het gaat om harddrugs", zegt een woordvoerder. Ook over de hoeveelheid zwijgt het OM. De verdenking van witwassen is uitgebreid met drugsbezit en heling.

Verdenkingen
Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) vielen zaterdag 11 juli het Venlose bedrijf en verschillende woningen in Venlo binnen. Dat deden ze omdat er verdenkingen waren dat milieuregels werden overtreden en er werd witgewassen.

Lees ook: Honderden kilo's goud gevonden bij recyclingbedrijf

Opstapeling
Zo zou er geen juiste administratie worden gevoerd en werd er amper gerecycled, terwijl dat toch echt de bedoeling is bij een recyclingbedrijf. Daardoor stapelde het metaalafval zich op. Justitie stelt dat de afvalstapel boven de afgesproken grens van tien meter uitstak.

Tijdens die inval werd beslag gelegd op 400.000 euro cash geld, een Maserati en een Porsche. Ook werd er administratie meegenomen. Twee mensen van het bedrijf werden destijds gearresteerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen