Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook GroenLinks Venlo tevreden na vertrek Oruç bij EENLokaal

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 16:27

Coalitiepartij GroenLinks in de Venlose gemeenteraad vindt dat EENlokaal goed gehandeld heeft door Ali Oruç uit de partij te zetten.

Volgens fractievoorzitter Wim Janssen hebben raadsleden voorbeeldfuncties en moeten zij van onbesproken gedrag zijn.

Misstanden
"Omdat
Oruç door justitie verdacht wordt van fraude en witwaspraktijken is dat niet meer het geval", aldus Janssen. Donderdagavond laat besloot EENlokaal om Oruç vanwege het onderzoek weg te sturen. Oruç bezit enkele panden in Venlo waar misstanden zijn geconstateerd.

Coalitie
GroenLinks vormt met
EENLokaal, 50Plus, PvdA en SP de Venlose coalitie. Eerder liet ook de SP weten achter de beslissing van EENlokaal te staan. Volgens SP-fractievoorzitter Ton Heerschop stond de geloofwaardigheid van de volledige coalitie op het spel.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Besmeurd
Heerschop doelt daarbij ook op de reactie van Oruç op Facebook op de ontstane situatie. Daarin zegt Oruç dat er sprake is van een vieze politieke oorlog. Ook noemt hij het CDA en de VVD corrupt. "Daarmee heeft hij de politiek in Venlo besmeurd", aldus Heerschop.

Oruç heeft zijn functie als raadslid tijdelijk neergelegd, maar zegt zijn zetel niet te willen opgeven.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen