Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook GroenFront in actie tegen bomenkap Schinveld

Geplaatst opwoensdag 4 mei 2016 - 12:18

GroenFront gaat opnieuw actie voeren tegen de door Defensie aangekondigde bomenkap in Schinveld.

Dat zegt Peter Polder van de actiegroep. In 2006 verschanste Polder zich samen met leden van verschillende actiegroepen tevergeefs in het Schinveldse bos. De ME greep in en de bomenkap ging door.

Strategie
GroenFront werkt inmiddels aan een strategie, mocht opnieuw Defensie gaan kappen. Dat zegt Peter Polder tegen L1. Defensie maakte dinsdag bekend opnieuw bomen te willen kappen of aftoppen in de
Schinveldse bossen. Dat is volgens het ministerie nodig voor meer veiligheid en minder overlast van de Awacs-toestellen van de basis in het aangrenzende Duitse Geilenkirchen.

Beraad
De actiegroep Stop
Awacs heeft dinsdag al laten weten in actie te komen. De gemeente Onderbanken is zich nog aan het beraden over haar standpunt. Volgens een woordvoerder komt de wethouder in de loop van volgende week met een reactie. Ook Onderbanken heeft zich destijds tot het laatste moment verzet tegen de bomenkap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Protestboomhut Schinveldse Bossen moet weg
Rechter in Roermond wijst eis stoppen Awacs-lawaai af
Stop Awacs vecht hoogte dwangsom bomenkap aan
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen