Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook GroenFront in actie tegen bomenkap Schinveld

Geplaatst opwoensdag 4 mei 2016 - 12:18

GroenFront gaat opnieuw actie voeren tegen de door Defensie aangekondigde bomenkap in Schinveld.

Dat zegt Peter Polder van de actiegroep. In 2006 verschanste Polder zich samen met leden van verschillende actiegroepen tevergeefs in het Schinveldse bos. De ME greep in en de bomenkap ging door.

Strategie
GroenFront werkt inmiddels aan een strategie, mocht opnieuw Defensie gaan kappen. Dat zegt Peter Polder tegen L1. Defensie maakte dinsdag bekend opnieuw bomen te willen kappen of aftoppen in de
Schinveldse bossen. Dat is volgens het ministerie nodig voor meer veiligheid en minder overlast van de Awacs-toestellen van de basis in het aangrenzende Duitse Geilenkirchen.

Beraad
De actiegroep Stop
Awacs heeft dinsdag al laten weten in actie te komen. De gemeente Onderbanken is zich nog aan het beraden over haar standpunt. Volgens een woordvoerder komt de wethouder in de loop van volgende week met een reactie. Ook Onderbanken heeft zich destijds tot het laatste moment verzet tegen de bomenkap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Rechter in Roermond wijst eis stoppen Awacs-lawaai af
Stop Awacs vecht hoogte dwangsom bomenkap aan
Protestboomhut Schinveldse Bossen moet weg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen