Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook gerommel bij winterkermis Hasselt

Geplaatst opvrijdag 11 augustus 2017 - 6:55

Naast Magisch Maastricht is nu ook winterevenement Winterland Hasselt, waar de Maastrichtse ondernemer Maurice Schoenmaeckers bij is betrokken, in opspraak geraakt.

Het Belgisch-Limburgse winterevenement is gedagvaard omdat het niet volgens de Europese regels aanbesteed zou zijn, schrijft De Limburger.

Aanbesteding
De zaak is aangespannen door kermisexploitant René
Duursma. Dat is dezelfde man die deze week het gesjoemel bij Magisch Maastricht aankaartte. Volgens Duursma had de Hasseltse winterkermis Europees aanbesteed moeten worden, maar is dat niet gebeurd.

Stiekem
Duursma overhandigde de gemeente Maastricht vorig week een dossier over het gesjoemel bij de aaanbesteding van Magisch Maastricht. Daar bleek Schoenmaeckers stiekem bij betrokken te zijn. Dat probeerde de organisatie geheim te houden, omdat de ondernemer bij de eerdere Maastrichtse winterkermis de gemeente met een schuld van drie ton had laten zitten.

Lees ook: Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht

Zwijggeld
Om de betrokkenheid van Schoenmaeckers stil te houden, zou Magisch Maastricht zelfs een zwijgcontract van 50.000 euro hebben geboden aan een kermisexploitant die van de hoed en de rand wist.

Lees ook: Magisch Maastricht wilde ex-compagnon het zwijgen opleggen

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe getuigen bevestigen gesjoemel bij Magisch Maastricht
Gemeente Maastricht: 'Magisch Maastricht moet doorgaan'
Magisch Maastricht wilde ex-compagnon zwijgen opleggen
Gesjoemel achter de schermen bij Magisch Maastricht
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen