Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook geen vervolg vaderlandse volleybalcompetitie

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 19:37

De Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) stopt per direct met de lopende Eredivisie-competitie. Dat heeft de bond in samenspraak met de eredivisieclubs besloten.

De coronacrises en de gevolgen daarvan zijn te ingrijpend, laat de bond weten.

Peelpush en FAST
Bij de vrouwen op het hoogste competitieniveau spelen twee Limburgse clubs: Peelpush uit Meijel en FAST. Die laatste is een Limburgs-Brabants samenwerkingsverband en speelt de wedstrijden beurtelings in Gennep en St. Anthonis.

Geen kampioen
De consequenties van het besluit zijn onder meer dat de competitie niet wordt uitgespeeld en dat er dit jaar niemand tot kampioen wordt gekroond. De NeVoBo treedt op zo kort mogelijke termijn met de Europese volleybalbond CEV in overleg om te bespreken wat dit betekent voor de vertegenwoordiging van de Nederlandse Eredivisieteams in de Europese competities in het seizoen 2020-2021. Zodra de uitkomst van het overleg met de CEV bekend is, komt de bond met een voorstel richting de Eredivisie-organisaties hoe daar verder invulling aan te geven.

Promotie
De NeVoBo inventariseert de verschillende scenario’s wat promotie/degradatie betreft voor de Topdivisie en lager. Dit zal van invloed zijn op de promotie/degradatie voor de Eredivisie. De bond geeft binnenkort meer duidelijkheid hierover. Eerder deze week maakte de bond bekend de lagere competities te beëindigen. Ook de finale van het Volleybaldirect Open (NOJK) en de halve finales en finales van de regiobekers worden niet meer gespeeld.

Eerder werden ook de nationale basketbalcompetitie en de BeNe-League handbal al afgesloten.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen