Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook GaiaZoo meldt zich af voor 'testen voor toegang’

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 14:38

GaiaZoo in Kerkrade doet niet mee met het proefproject waarbij bezoekers na een coronatest een evenement of attractie kunnen bezoeken. Volgens de dierentuin zijn er te veel knelpunten, waaronder de grote afstand tot de testlocaties. Eerder meldde Toverland zich al af voor de proef.

Mensen die naar GaiaZoo willen, kunnen zich enkel laten testen bij drie vaste testlocaties in Limburg. Volgens de dierentuin moeten de bezoekers daardoor een veel te grote afstand overbruggen.

Niet gastvrij
De dierentuin zegt veel telefoontjes te krijgen van mensen die vragen waarom ze zo ver moeten rijden. "Hoewel zich in de directe omgeving van de dierentuin grote testlocaties bevinden, is door de organiserende Stichting Open Nederland bepaald dat testen uitsluitend mogelijk is bij aanbieders in Maastricht (23 km afstand), Roermond (48 km afstand) of Venlo (59 km afstand)", laat de directie weten. "De voor GaiaZoo zo kenmerkende gastvrijheid, kan met het volgen van deze omslachtige procedures niet worden verleend."

Lees ook: Toverland doet niet mee aan pilot 'testen voor toegang'

Toverland ook niet
GaiaZoo is niet de enige toeristische attractie die afziet van deelname aan 'testen voor toegang'. Dinsdagochtend liet Toverland al weten niet deel te nemen aan het proefproject. Het Sevenumse attractiepark is van mening ook zonder die maatregelen verantwoord open te kunnen. GaiaZoo deelt dat standpunt. "In ons protocol 'Veilig Samen Uit' staan drie garanties centraal: anderhalve meter afstand, heldere informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen", zegt de directie van de zoo. "Met behulp van dit protocol heeft GaiaZoo in 2020 honderdduizenden bezoekers ontvangen."

Grens
Een andere reden om af te zien van deelname aan het project is het feit dat veel bezoekers van GaiaZoo uit het buitenland komen. "Voor Belgische en Duitse geïnteresseerden is deelnemen extra ingewikkeld vanwege de grensoverschrijdende regels."

Lees ook: Samenleving krijgt adem: dit mag met een negatieve test

De initiatiefnemer, de stichting Open Nederland, heeft nog niet gereageerd op de afmeldingen van de Limburgse attracties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen