Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Estland niet opgewassen tegen Oranje volleybalsters

Geplaatst opdinsdag 27 augustus 2019 - 20:13

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook hun tegenstander uit Estland op het EK op een nederlaag getrakteerd. Oranje gaf in de wedstrijd in de Papp László Sportaréna in Boedapest opnieuw geen set af en won met 3-0

De selectie van coach Jamie Morrison, waarvan Britt Bongaerts uit Roermond als spelverdeler deel uitmaakt, ondervond weinig tegenstand van de Estse vrouwen.

Geen kans
Estland had nog geen poulewedstrijd gewonnen en had tegen Oranje, de nummer zeven van de wereld, eigenlijk geen kans. Nederland moest halverwege de eerste set een 13-12 achterstand wegwerken en won de set met 25-18. Na de eerste set was Oranje duidelijk een maatje te groot voor Estland en won de tweede set met 25-12. In de derde set droegen 12 aces bij aan de 25-10 winst van de Nederlandse vrouwen.

Ongeslagen
Oranje gaat na vier wedstrijden ongeslagen aan kop in poule C en is zeker van een plaats in de achtste finale. Donderdag sluit Oranje de poulefase af met de wedstrijd tegen Hongarije.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen