Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook derde wethouder Meerssen dient ontslag in

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 21:41

In navolging van zijn voormalige collega-wethouders Maureen Gubbels (Focus) en Guido Houben (PGM) heeft woensdag ook Jan Gulikers zijn ontslag ingediend als wethouder van Meerssen.

Gubbels en Houben stapten vorige week al op.

Lees ook: Twee wethouders Meerssen dienen ontslag in

Ontslagbrief
De wethouder van de grootste fractie in Meerssen, Brug M, diende zijn ontslagbrief in bij aanvang van de raadsvergadering. "Ik ben een week na de coalitiebreuk tot de conclusie gekomen dat door de nieuwe situatie de politieke legitimatie van mijn aanblijven ontbreekt", stelde hij in een verklaring.

Maand doorwerken
Gulikers werkt in lijn met wat de gemeentewet voorschrijft nog maximaal een maand uit als wethouder en loco-burgemeester. Mocht zich eerder een nieuw college aandienen in Meerssen, dan vertrekt hij eerder. Gulikers mag in de komende periode geen besluiten nemen en zal ook geen ‘zware’ dossiers oppakken.

Meer over de politieke crisis in Meerssen donderdag in Dagblad de Limburg/Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee wethouders Meerssen dienen ontslag in
Crisisberaad in Meerssen
Focus-voorman Smeets verlaat gemeenteraad Meerssen
Coalitie Meerssen geklapt na tweede spoedberaad
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen