Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook derde wethouder Meerssen dient ontslag in

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2015 - 21:41

In navolging van zijn voormalige collega-wethouders Maureen Gubbels (Focus) en Guido Houben (PGM) heeft woensdag ook Jan Gulikers zijn ontslag ingediend als wethouder van Meerssen.

Gubbels en Houben stapten vorige week al op.

Lees ook: Twee wethouders Meerssen dienen ontslag in

Ontslagbrief
De wethouder van de grootste fractie in Meerssen, Brug M, diende zijn ontslagbrief in bij aanvang van de raadsvergadering. "Ik ben een week na de coalitiebreuk tot de conclusie gekomen dat door de nieuwe situatie de politieke legitimatie van mijn aanblijven ontbreekt", stelde hij in een verklaring.

Maand doorwerken
Gulikers werkt in lijn met wat de gemeentewet voorschrijft nog maximaal een maand uit als wethouder en loco-burgemeester. Mocht zich eerder een nieuw college aandienen in Meerssen, dan vertrekt hij eerder. Gulikers mag in de komende periode geen besluiten nemen en zal ook geen ‘zware’ dossiers oppakken.

Meer over de politieke crisis in Meerssen donderdag in Dagblad de Limburg/Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee wethouders Meerssen dienen ontslag in
Crisisberaad in Meerssen
Focus-voorman Smeets verlaat gemeenteraad Meerssen
Coalitie Meerssen geklapt na tweede spoedberaad
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen