Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook derde verdachte Spa vecht tegen uitlevering

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 16:25

De 38-jarige Mark van den B., verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in het Belgische Spa waarbij een politieman werd gedood, verzet zich tegen zijn uitlevering.

​Volgens Van den B. was hij 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats' en heeft hij geen rol gehad in het dodelijke geweld.

Uitleveringsverzoek
Vrijdag verweerde Van den B. zich voor de internationale rechtshulpkamer van de rechtbank in Amsterdam, dat het Belgische uitleveringsverzoek behandelt. Eerder op de dag verzette verdachte Cyril T. uit Schinnen zich daar eveneens tegen, op dezelfde gronden als Van den B. Beide mannen zeggen onschuldig te zijn. De agent zou zijn doodgeschoten door de broer van Cyril, Yvo T.

Lees ook: Broer Yvo T. verzet zich tegen uitlevering: 'Was akkefietje'

Formule 1
De schietpartij deed zich voor in de nacht van 25 op 26 augustus. Yvo T. kon de ochtend na het het geweld worden opgepakt en zit in België vast. De twee broers waren samen met een vriend in Spa vanwege de Formule 1-race dat weekend.

Onderzoek
De Belgische justitie is nog volop bezig met het onderzoek en wil Van den B. en Cyril T. kunnen horen. Zij zijn beiden verdachte in de zaak. De Belgen willen onder meer antwoord op de vraag waarom zij in zijn gevlucht. De twee mannen hebben zich in Nederland bij de politie gemeld.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen