Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook David Moszkowicz uit ambt gezet

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 10:58

De Maastrichtse advocaat David Moszkowicz (61) is uit het ambt gezet. Hij mag niet langer als advocaat optreden.

De Raad van Discipline in Den Bosch heeft hem van het tableau laten schrappen. Dat bevestigt advocaat Yasar Özdemir donderdag.

Tegengestelde belangen
De strafpleiter zou tegengestelde belangen hebben gediend. In een zaak waarin hij nabestaanden bijstond van iemand die door een misdrijf om het leven was gekomen, bleek hij ook advocaat van een verdachte in dezelfde zaak te zijn.

Pas enkele dagen voor een zitting in de zaak in januari vorig jaar trok hij zich terug als advocaat van de nabestaanden. Zonder toestemming van de familie droeg hij het dossier en het geldbedrag dat hij van de nabestaanden had gekregen, over aan een andere advocaat.

'Meerdere malen veroordeeld'
De Raad van Discipline stelt dat de klacht niet op zichzelf staat en dat Moszkowicz al 'vele malen tuchtrechtelijk is veroordeeld'. Hij is daarvoor al herhaaldelijk voorwaardelijk en onvoorwaardelijk geschorst.

De beslissing viel maandag, maar is nu pas naar buiten gekomen. Moszkowicz kan nog in beroep tegen de uitspraak. De Raad van Discipline is niet bereikbaar voor commentaar.

Moszkowicz-familie
David Moszkowicz is het derde telg van de bekende advocatenfamilie die uit het ambt is gezet. Robert Moszkowicz werd in 2006 door het Hof van Discipline van het tableau geschrapt en Bram Moszkowicz mag sinds 2013 niet meer als advocaat werken. Max Moszkowicz junior is nog de enige broer die werkzaam is als advocaat.

Lees ook:
- Steeds minder advocaten heten Moszkowicz
- Ook broers Bram Moszkowicz in clinch met fiscus

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toga advocaat
David Moszkowicz weer bestraft door tuchtrechter
Pand Moszkowicz in Maastricht voor miljoen verkocht
Te koop: inboedel van de familie Moszkowicz (met foto's)
Banjo's en klarinet voor 95 euro, inboedel Moszkowicz geveild
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen