Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook D66 wil goede beveiliging van spoor IJzeren Rijn

Geplaatst opwoensdag 10 januari 2018 - 21:20

D66 in de Tweede Kamer vindt dat het tracé van de IJzeren Rijn tussen Budel, Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont fatsoenlijk beveiligd moet worden, nu er weer goederentreinen over gaan rijden.

Daarbij gaat het met name om onbewaakte spoorwegovergangen.

Veiligheidseisen
In schriftelijke vragen wil D66-kamerlid Rob Jetten dan ook van partijgenoot-staatssecretaris Stientje van Veldhoven weten hoe zij ervoor gaat zorgen dat aan de veiligheidseisen op het tracé wordt voldaan.

Vergunning
Vanaf deze maand gaan er wekelijks goederentreinen rijden op het baanvak. ProRail heeft een goederenvervoerder een vergunning verleend voor maximaal tien treinen per week. De spoorbeheerder verwacht dat het in de praktijk wekelijks om een tot twee treinen gaat. Eerder deze week pleitte ook CDA-gedeputeerde Hubert Mackus al voor voldoende beveiliging van het tracé.

Elektrificatie
D66-kamerlid Rob Jetten vraagt de staatssecretaris ook naar de planning voor de elektrificatie van de spoorlijn tussen Weert, Budel en Hamont. Dat moet personenvervoer mogelijk maken en een rechtstreekse verbinding van Weert naar Antwerpen. In het regeerakkoord is afgesproken dat die elektrificatie er moet komen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen