Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook D66 wil goede beveiliging van spoor IJzeren Rijn

Geplaatst opwoensdag 10 januari 2018 - 21:20

D66 in de Tweede Kamer vindt dat het tracé van de IJzeren Rijn tussen Budel, Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont fatsoenlijk beveiligd moet worden, nu er weer goederentreinen over gaan rijden.

Daarbij gaat het met name om onbewaakte spoorwegovergangen.

Veiligheidseisen
In schriftelijke vragen wil D66-kamerlid Rob Jetten dan ook van partijgenoot-staatssecretaris Stientje van Veldhoven weten hoe zij ervoor gaat zorgen dat aan de veiligheidseisen op het tracé wordt voldaan.

Vergunning
Vanaf deze maand gaan er wekelijks goederentreinen rijden op het baanvak. ProRail heeft een goederenvervoerder een vergunning verleend voor maximaal tien treinen per week. De spoorbeheerder verwacht dat het in de praktijk wekelijks om een tot twee treinen gaat. Eerder deze week pleitte ook CDA-gedeputeerde Hubert Mackus al voor voldoende beveiliging van het tracé.

Elektrificatie
D66-kamerlid Rob Jetten vraagt de staatssecretaris ook naar de planning voor de elektrificatie van de spoorlijn tussen Weert, Budel en Hamont. Dat moet personenvervoer mogelijk maken en een rechtstreekse verbinding van Weert naar Antwerpen. In het regeerakkoord is afgesproken dat die elektrificatie er moet komen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen