Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Brunssum zet streep door aftrap vastelaovend

Geplaatst opmaandag 8 november 2021 - 10:03

In navolging van Heerlen en Kerkrade zet ook Brunssum een streep door het carnavalsevenement op 11 november.

Dat bevestigt de organisatie van Vasteloaves Oapening, tegenover ZO-NWS. Dit evenement zou donderdag vanaf 14:11 uur gehouden worden op het Lindeplein.

Veiligheid
Dat besluit is genomen na overleg met de gemeente. Burgemeester Wilma van der Rijt laat weten dat het besluit met pijn in haar hart is genomen. De veiligheid en de gezondheid van inwoners, en van de bezoekers van de Vasteloaves Oapening, staan voorop, benadrukt zij.

Bekijk hier de reactie van de organisatie op de afgelasting:

Video: ZO-NWS

Landelijke kaders
De burgemeester roept het kabinet op om snel met heldere landelijke kaders te komen. "Het noodgedwongen nemen van lokale maatregelen maakt de aanpak van de coronacrisis ondoorzichtig en kan leiden tot een perceptie van willekeur", zegt ze in een persbericht. "Dat is zeer onwenselijk. Het is daarom verstandig dat op landelijk niveau een verduidelijking van de huidige maatregelen wordt afgekondigd."

Aod òp Nuj
Zondagavond werd Aod òp Nuj in Heerlen gecanceld, na overleg met burgemeester Roel Wever. "In het overleg hebben we gekeken of het verstandig is om Aod òp Nuj door te laten gaan. We kunnen niet anders dan de viering af te gelasten", zei Wever.

Lees ook: Toch streep door Aod òp Nuj na noodkreet ziekenhuizen

Ook het vastelaovesevenement in Kerkrade is afgelast. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de dringende oproep die Limburgse ziekenhuizen deden.

Lees ook: Bestuurder MUMC: 'Schaal grote evenementen als carnaval af'

Noord- en Midden-Limburg
Donderdag besloten de burgemeesters in Noord- en Midden-Limburg al de grote carnavalsevenementen te schrappen vanwege de oplopende coronacijfers. Daarmee werd onder meer een streep gezet door de 11devande11de in Roermond.

Lees ook: Teleurstelling bij Aod òp Nuj: 'Zagen we niet aankomen'

De Zuid-Limburgse burgemeesters besloten een dag later tijdens een spoedoverleg om de evenementen niet te schrappen, omdat ze volgens hen binnen de huidige coronamaatregelen 'gewoon' doorgang konden vinden. Na de noodkreet uit de ziekenhuizen is dat besluit zondagavond aangepast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen