Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Boètegewoeëne Boètezitting Venlo van tafel

Geplaatst opdonderdag 8 oktober 2020 - 21:48

De traditionele opening van de Limburgse vastelaovend, de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo, gaat definitief niet door. Tot woensdag was de organisatie ondanks alle slechte voortekenen nog bezig met de activiteit die elk jaar zo'n 30.000 carnavalisten verdeeld over de stad trekt.

Door het besluit van de Limburgse veiligheidsregio's om alle evenementen tijdens carnaval te schrappen, kan daar nu een streep door.

Geen alternatieven
Dat besluit van de veiligheidsregio's kwam volgens woordvoerder Leon Bastiaans van het stadscomité Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting (BBBZ) niet onverwacht. Toch is er nog lang vastgehouden aan het plan om de Limburgse vastelaovend ook in 2021 met dit traditionele buitenevenement in te luiden. "Nu is er in elk geval duidelijkheid en hoeven we niet meer na te denken over alternatieven", zegt Bastiaans.

Lees ook: Definitief géén 11devande11de en vastelaovend in Limburg

'Zware tijd'
Bastiaans kreeg eerder regelmatig te horen dat de organisatie de Boètezitting zelf maar moest afblazen. Dat was volgens hem wat kort door de bocht. "Het klinkt logisch, maar aan dat besluit hangt heel veel vast. Denk maar aan de horeca die hierdoor flink geraakt gaat worden en dat in een tijd dat de kroegen het toch al heel zwaar hebben."

'Kroeg gewoon open met vastelaovend'
Kroegeigenaar Sonny Evers van de Blauwe Trap in Venlo beaamt dat het opnieuw een financiële aderlating is. Maar dat was volgens hem al langer duidelijk dat het die kant op zou gaan. Hij vindt in het algemeen de maatregelen rondom corona te ver gaan, maar kan niet anders dan zich aan de regels houden. "Mijn kroeg is met carnaval gewoon geopend, met 30 klanten die keurig op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Het wordt heel anders dan anders, maar ik denk ook wel gezellig en heel speciaal."

Officieel openingsmoment
Of mensen op carnavalszaterdag spontaan toch de binnenstad zullen intrekken weten Evers en Bastiaans niet. Er zal in elk geval op straten en pleinen niks zijn georganiseerd, claimt Bastiaans. Buiten is dus niks te doen, toch is er een officieel openingsmoment. Dit gebeurt in theater De Maaspoort. "Hierbij treden ook enkele Limburgse artiesten op en dit zal worden uitgezonden door L1-radio en televisie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen