Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Boètegewoeëne Boètezitting afgelast: 'Doet pijn'

Geplaatst opdinsdag 11 januari 2022 - 17:00

De Boètegewoeëne Boètezitting 2022 in Venlo gaat niet door als gevolg van de coronapandemie. Dat kondigt Stichting Stadscomité BBZ dinsdag aan.

De organisatie van het carnavalsevenement was al maanden bezig met de voorbereidingen, meldt Leon Bastiaans, voorzitter van Stichting Stadscomité BBZ.

Afgelast
"We worden ondertussen ingehaald door de tijd", aldus Bastiaans. Hoewel de organisatie technisch klaarstaat om het evenement te organiseren in de Zoepkoel, de Oude Markt, meent het dat niet klaar te spelen vanwege corona. Daarbij verwijst de voorzitter onder andere naar de hoge druk op de zorg, stijgende besmettingscijfers en de lockdownmaatregelen.

Video: L1

'Doet pijn'
Bastiaans meldt dat er voor het evenement, dat haar 31e editie zou vieren, veel kosten zijn gemaakt. Onder andere de ingeplande mankrachten en materieel moeten worden afgezegd. Ook meer dan honderd artiesten hebben hun optreden noodgedwongen gecanceld. "Het doet ons pijn", zegt de voorzitter.

Streep door evenementen
Al eerder werd bekend dat Venlo dit jaar geen optochten, prinsuitroepingen en recepties houdt. De Boètegewoeëne Boètezitting was daarom een laatste sprankje hoop voor Venlonaren.

Lees ook: Streep door vastelaovend Venlo: alle activiteiten geschrapt

De organisatie van het evenement geeft aan naar alternatieven te zoeken. Zo komt er een uitzending op L1 TV, op zaterdag 26 februari om 11:11 uur. "Hoe dat eruit gaat zien, laten we zo snel mogelijk weten", zegt Bastiaans.

Ook in andere plaatsen gaat er een streep door carnavalsevenementen, bijvoorbeeld in Hoensbroek. In andere gemeenten blijft de situatie nog onzeker.

Lees ook: Geen carnavalsactiviteiten in Hoensbroek, Venray nog onzeker

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen