Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook binnensportaccommodaties vanaf 1 juli weer open

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 15:53

Net als de sportscholen en sportkantines mogen per 1 juli ook de binnensportaccommodaties weer open. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport bevestigd aan sportkoepel NOC*NSF.

Het is goed nieuws voor bijvoorbeeld handballers, volleyballers en tafeltennissers in Limburg. Zij konden in de afgelopen maanden door de coronacrisis niet in de zaal trainen. Denk- en cafésporten zijn voorlopig nog uit den boze.

Onder controle blijven
Premier Rutte heeft wel aangegeven dat daarvoor de verspreiding van het coronavirus tot eind juni onder controle moet blijven. Eigenlijk zou de binnensport pas per 1 september weer hervat worden.

Gezondheid
De algemeen directeur van NOC*NSF, Gerard Dielessen, is opgelucht. "We zien vooral de jeugd van Nederland graag weer snel genieten van sport. Dat houdt hen op de been, maakt ze weerbaar en draagt veel bij aan hun gezondheid en sociale welzijn. Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport, net als eerder de buitensporten hun accommodaties volledig conform de richtlijnen van het RIVM openstellen.”

Kantines
Ook de sportkantines gaan dus weer open. Dat is cruciaal voor veel verenigingen, benadrukt Dielessen. "Voor veel verenigingen is het essentieel voor hun voortbestaan dat zij de clubhuizen en kantines per 1 juli weer open mogen stellen. Goed voor de ledenbinding, het sociaal contact en voor het verkrijgen van de eerste inkomsten sinds het begin van de corona-crisis."

Sporters tot en met 18 jaar hoeven vanaf 1 juni geen 1,5 meter afstand te houden wanneer ze weer gaan sporten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen