Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook in beroep tbs voor zorgmoord Weert

Geplaatst opmaandag 2 februari 2015 - 17:10

De 62-jarige Cornelia F. uit Weert heeft ook in hoger beroep tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen.

Het gerechtshof in Den Bosch acht bewezen dat F. in september 2013 met voorbedachten rade thuiszorgmedewerkster Mariet Gelissen met een mes heeft doodgestoken.

Schizofrenie
Uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum is gebleken dat de Weertse lijdt aan paranoïde schizofrenie en grootheidswaan. Ze is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en ter zake van de moord op de thuiszorgmedewerkster ontslagen van alle rechtsvervolging.

In beroep
In juni vorig jaar kwam de rechtbank al tot hetzelfde oordeel. Cornelia F. en haar advocaat Sandra Carli gingen tegen dat vonnis in beroep.

Gruwelijke pijnen
F. is ervan overtuigd dat er in het verleden op afstand bestuurbare chips in haar lichaam zijn gebracht die haar gruwelijke pijnen bezorgen. Ze gelooft dat Defensie achter de schermen aan de touwtjes trekt. Volgens F. wisten ook medewerkers van de thuiszorg ervan, maar die hielpen haar niet. Om de instelling pijn te doen, bracht ze Gelissen om het leven.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw tbs geëist in Weertse zorgmoord
Dader dubbele moord als tiener misbruikt in internaat
Straf voor stalken thuiszorgpersoneel
Man uit Venray hoort vijf jaar en tbs eisen voor overval
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen