Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in België problemen voor Van Veldhoven

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 18:41

Na een laatste turbulente periode bij Roda JC, staat Harm van Veldhoven nu voor een nog gecompliceerdere situatie bij Lommel SK.

De club uit de Belgisch-Limburgse Kempen heeft van de Belgische voetbalbond vooralsnog geen licentie gekregen voor volgend seizoen. Dit keer is voor Van Veldhoven niet Mauricio de la Vega, maar eigenaar Udi Shochatovitch een probleem.

Pini Zahavi
De Israëlische staatsburger wordt gelinkt aan de machtige zaakwaarnemer Pini Zahavi en de Belgische licentiecommissie acht de makelaarsactiviteiten van de clubeigenaar bewezen. Lommel moet dus op zoek naar geld én proberen om Shochatovitch kwijt te raken, allemaal in één week tijd. Er moet een bankgarantie van 1,65 miljoen euro komen voor medio april.

Continuïteit veiligstellen
Directeur Van Veldhoven wil zich in de Belgische media niet uitspreken over de rol van Shochatovitch. "Alle scenario's moeten mogelijk blijven. Ik kan alleen zeggen dat we al twee weken op de hoogte zijn van de situatie en sindsdien hard aan het werken zijn achter de schermen. Wij proberen echter alsnog om de continuïteit van onze club veilig te stellen en het vooropgestelde meerjarenplan verder uit te bouwen. Over de manier waarop dat moet gebeuren of met de steun van welke mensen, kan ik niks kwijt."

Kampioenspoule
Als de club definitief geen licentie krijgt voor profvoetbal, is dat een anti-climax voor Lommel in een seizoen waarin het zich na een uiterst moeilijke start toch kon redden en zelfs Play-Offs II (de Belgische kampioenspoule in de tweede divisie, red.) kon spelen. Op het veld is het goed gelopen, maar intern rommelde het al maanden. Lommel kon bij de licentiecommissie niet bewijzen dat het de spelers, trainers, personeel, belastingen, ongevallenverzekering en bondsschulden betaald heeft.

Ook problemen voor Ippel
Bij Lommel voetbalt ex-MVV'er Ricardo Ippel en is de broer van de door MVV gehuurde doelman Nigel Bertrams, Jesse Bertrams, actief.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen