Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ook basisscholen dupe van bezuinigingen in Leudal'

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 7:53

Als peuterspeelzalen en bibliotheken daadwerkelijk verdwijnen, raken ook de kleinere basisscholen in de problemen, zegt directeur Arno Gubbels van Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier.

De gemeente Leudal moet zowel op peuterspeelzaalwerk als op bibliotheken flink bezuinigen. Gevreesd wordt dat dit zal leiden tot sluiting van vestigingen.

Kosten gedeeld
Financieel is dat ook voor de basisscholen heel ongunstig, waarschuwt Gubbels. De biebs en kinderopvanglocaties zitten nu veelal bij de scholen in het gebouw, kosten kunnen op die manier worden gedeeld. "Maar de grootste zorgen heb ik over de kwaliteit van het onderwijs", zegt de directeur.

Leesontwikkeling
"Een schoolgebouw heeft nu een brede functie doordat verschillende instellingen onder één dak zitten. Samen werken we aan leesbevordering. Door de komst van de bibliotheken is de school ook een ontmoetingsplek geworden. Dat zou dan ophouden te bestaan."

Bezuinigingen
Op peuterspeelzaalwerk wordt volgend jaar 25 procent bezuinigd, oplopend tot 50 procent in 2017. Het contract met opvangorganisatie Hoera, die nu nog het peuterspeelzaalwerk organiseert, wordt niet verlengd. Wat dit betekent voor de huidige vestigingen, is nog niet bekend.

Voor bibliotheken is nog maar 165.000 euro over van de huidige 6,5 ton. Op dit moment loopt er een aanbestedingsprocedure voor een nieuwe aanbieder.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leerkracht uit Ell verdacht van bezit kinderporno
Brunssum gaat miljoenen bezuinigen
Kids in Leudal krijgen geen vrij meer voor kermis
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen