Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ook basisscholen dupe van bezuinigingen in Leudal'

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 7:53

Als peuterspeelzalen en bibliotheken daadwerkelijk verdwijnen, raken ook de kleinere basisscholen in de problemen, zegt directeur Arno Gubbels van Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier.

De gemeente Leudal moet zowel op peuterspeelzaalwerk als op bibliotheken flink bezuinigen. Gevreesd wordt dat dit zal leiden tot sluiting van vestigingen.

Kosten gedeeld
Financieel is dat ook voor de basisscholen heel ongunstig, waarschuwt Gubbels. De biebs en kinderopvanglocaties zitten nu veelal bij de scholen in het gebouw, kosten kunnen op die manier worden gedeeld. "Maar de grootste zorgen heb ik over de kwaliteit van het onderwijs", zegt de directeur.

Leesontwikkeling
"Een schoolgebouw heeft nu een brede functie doordat verschillende instellingen onder één dak zitten. Samen werken we aan leesbevordering. Door de komst van de bibliotheken is de school ook een ontmoetingsplek geworden. Dat zou dan ophouden te bestaan."

Bezuinigingen
Op peuterspeelzaalwerk wordt volgend jaar 25 procent bezuinigd, oplopend tot 50 procent in 2017. Het contract met opvangorganisatie Hoera, die nu nog het peuterspeelzaalwerk organiseert, wordt niet verlengd. Wat dit betekent voor de huidige vestigingen, is nog niet bekend.

Voor bibliotheken is nog maar 165.000 euro over van de huidige 6,5 ton. Op dit moment loopt er een aanbestedingsprocedure voor een nieuwe aanbieder.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leerkracht uit Ell verdacht van bezit kinderporno
Brunssum gaat miljoenen bezuinigen
Kids in Leudal krijgen geen vrij meer voor kermis
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen