Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ook basisscholen dupe van bezuinigingen in Leudal'

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 7:53

Als peuterspeelzalen en bibliotheken daadwerkelijk verdwijnen, raken ook de kleinere basisscholen in de problemen, zegt directeur Arno Gubbels van Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier.

De gemeente Leudal moet zowel op peuterspeelzaalwerk als op bibliotheken flink bezuinigen. Gevreesd wordt dat dit zal leiden tot sluiting van vestigingen.

Kosten gedeeld
Financieel is dat ook voor de basisscholen heel ongunstig, waarschuwt Gubbels. De biebs en kinderopvanglocaties zitten nu veelal bij de scholen in het gebouw, kosten kunnen op die manier worden gedeeld. "Maar de grootste zorgen heb ik over de kwaliteit van het onderwijs", zegt de directeur.

Leesontwikkeling
"Een schoolgebouw heeft nu een brede functie doordat verschillende instellingen onder één dak zitten. Samen werken we aan leesbevordering. Door de komst van de bibliotheken is de school ook een ontmoetingsplek geworden. Dat zou dan ophouden te bestaan."

Bezuinigingen
Op peuterspeelzaalwerk wordt volgend jaar 25 procent bezuinigd, oplopend tot 50 procent in 2017. Het contract met opvangorganisatie Hoera, die nu nog het peuterspeelzaalwerk organiseert, wordt niet verlengd. Wat dit betekent voor de huidige vestigingen, is nog niet bekend.

Voor bibliotheken is nog maar 165.000 euro over van de huidige 6,5 ton. Op dit moment loopt er een aanbestedingsprocedure voor een nieuwe aanbieder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leerkracht uit Ell verdacht van bezit kinderporno
Brunssum gaat miljoenen bezuinigen
Kids in Leudal krijgen geen vrij meer voor kermis
Bibliotheek boeken
Biebs Leudal gaan op de schop
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen