Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook B-staal geschorste Parkhotel-wielrenster positief

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 11:26

De contra-expertise van de op doping betrapte wielrenster Sofie de Vuyst heeft opnieuw een positieve test opgeleverd.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In de urine van de Belgische werden, toen zij nog in dienst van de Limburgse equipe Parkhotel Valkenburg reed, exogene steroïden gevonden.

Negatief in de aandacht
De Vuyst werd daarop direct door haar ploeg geschorst. Op dat moment was al duidelijk dat De Vuyst eind 2019 bij Parkhotel zou vertrekken. "Dat ook mijn ploeg Parkhotel Valkenburg op deze manier negatief in de aandacht komt, raakt me persoonlijk", zei de wielrenster na de eerste positieve dopingtest.

Lees ook: Positieve dopingtest Parkhotel-renster: 'Ben er kapot van'

Identiek
De Belgische beweerde van begin af aan onschuldig te zijn en vroeg daarom een B-analyse van de dopingstaal aan. Volgens de Belgische krant is de uitkomst van de contra-expertise identiek aan die van de aanvankelijke out-of-competition-controle.

Advocaat
De Vuyst heeft een advocaat in de arm genomen om haar naam te zuiveren bij wielerbond UCI. Ze zou met ingang van 2020 voor Mitchelton-Scott rijden, maar die ploeg schortte het contract van De Vuyst op vanwege de dopingzaak. Ze maakt daardoor voorlopig geen deel uit van de selectie.

Beste jaar
De wielrenster kende in 2019 het beste jaar van haar carrière. Ze deed vooral van zich spreken door het winnen van de Brabantse Pijl. Ook werd ze verkozen tot beste Vlaamse wielrenster, ofwel Flandrienne van het Jaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen