Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook B-staal geschorste Parkhotel-wielrenster positief

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 11:26

De contra-expertise van de op doping betrapte wielrenster Sofie de Vuyst heeft opnieuw een positieve test opgeleverd.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In de urine van de Belgische werden, toen zij nog in dienst van de Limburgse equipe Parkhotel Valkenburg reed, exogene steroïden gevonden.

Negatief in de aandacht
De Vuyst werd daarop direct door haar ploeg geschorst. Op dat moment was al duidelijk dat De Vuyst eind 2019 bij Parkhotel zou vertrekken. "Dat ook mijn ploeg Parkhotel Valkenburg op deze manier negatief in de aandacht komt, raakt me persoonlijk", zei de wielrenster na de eerste positieve dopingtest.

Lees ook: Positieve dopingtest Parkhotel-renster: 'Ben er kapot van'

Identiek
De Belgische beweerde van begin af aan onschuldig te zijn en vroeg daarom een B-analyse van de dopingstaal aan. Volgens de Belgische krant is de uitkomst van de contra-expertise identiek aan die van de aanvankelijke out-of-competition-controle.

Advocaat
De Vuyst heeft een advocaat in de arm genomen om haar naam te zuiveren bij wielerbond UCI. Ze zou met ingang van 2020 voor Mitchelton-Scott rijden, maar die ploeg schortte het contract van De Vuyst op vanwege de dopingzaak. Ze maakt daardoor voorlopig geen deel uit van de selectie.

Beste jaar
De wielrenster kende in 2019 het beste jaar van haar carrière. Ze deed vooral van zich spreken door het winnen van de Brabantse Pijl. Ook werd ze verkozen tot beste Vlaamse wielrenster, ofwel Flandrienne van het Jaar.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen