Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook asbest gevonden bij drugsafval Heijen

Geplaatst opvrijdag 12 mei 2017 - 12:58

Bij het opruimen van de vaten met chemisch afval die donderdagavond zijn gevonden bij Heijen is ook asbest gevonden.

Het Waterschap deed die vondst bij het opruimen van de zestien tonnen met chemicaliën die zijn achtergelaten bij de Geerhoeksweg in de uiterwaarden van de Maas. Donderdagavond telde de brandweer nog dertien vaten van 200 liter, vrijdagochtend bleken er dus nog drie meer te liggen.

Lees ook: Vaten gedumpt bij Heijen, enkele lek

Sloot
De inhoud van twee tonnen is weggelekt. Het Waterschap heeft de sloot waarin de vaten gedumpt zijn afgesloten, waardoor is voorkomen dat de vervuiling de Maas is ingestroomd. In de vaten zit naar alle waarschijnlijkheid afval van een drugslab.

De vaten en asbest worden met een rupskraan uit de sloot getild en afgevoerd. Nadat het opruimen van de vaten wordt gekeken of er nog verdere sanering van het terrein nodig is.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vaten gedumpt bij Heijen, enkele lek
Brandweer vindt 30 vaten drugsafval
Rioolzuiveringsinstallatie Gennep kan vervuiling niet aan
Vervuiler rioolwater Gennep nog niet in beeld
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen