Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ook anti-coronapak moet gewoon kunnen met carnaval'

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 18:18

Anti-coronapakken, Aziaten en Arabieren, ze lopen vrijdagmiddag door elkaar tijdens de Sjolefestatie. En dat moet ook gewoon kunnen vinden de jonge feestgangers in Roermond.

De afgelopen jaren is er veel discussie over gevoelige onderwerpen zoals racisme. Een recent voorbeeld is de uitbraak van het coronavirus en het openlijke racisme dat daarmee gepaard ging. Met dit in het achterhoofd kunnen carnavalsvierders zich afvragen of verkleed gaan als bijvoorbeeld Aziaat nog wel kan tegenwoordig.

Goed over nagedacht
De jongeren op het drukbezochte scholierencarnaval in Roermond denken hier goed over na. Een jongen heeft een anti-coronapak aan. Een soort van wit quarantaine pak met mondkapje, inclusief stickers met daarop het merk Corona. "Vooral mijn ouders waren bang dat ik er iemand mee zou beledigen. Dat zette mij zeker aan het denken. Maar het is veel in het nieuws en ik speel in op de actualiteit. Ik bedoel er verder niks mee", vertelt hij.

Video: L1

Verderop staat een jongen verkleed als rijke Arabier. "Een paar vrienden van mij vroegen aan me: 'zou je dit wel doen?' Maar als je met je pak niet gaat provoceren, dan moet het wel kunnen", zegt hij.

'Het is echt onzin'
Het merendeel van de jongeren op het feest geven aan dat het tijdens carnaval gewoon moet kunnen. "Het is echt onzin", zegt een jonge meid. "Het gaat het om het feest en niet om iemand te beledigen. Het moet gewoon gezellig zijn."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen