Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 16:42

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten om alle Sinterklaasintochten en -optochten in de regio te verbieden. De burgemeesters van alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg namen dat besluit ook al.

Dat heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg dinsdag bekendgemaakt.

Onmogelijk
Het is volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg onmogelijk om zo'n groot evenement te organiseren binnen de maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus te beperken. Om te voorkomen dat mensen naar omliggende gemeenten gaan voor een Sinterklaasintocht is ook in Zuid-Limburg besloten alle intochten te schrappen. 'Gezien de huidige situatie, met de oplopende besmettingsaantallen van nu, vinden de burgemeesters het onverantwoord om intochten te organiseren', zo schrijft de Veiligheidsregio in een persbericht. 'Het is daarbij van belang om clusteruitbraken te voorkomen. Sinterklaasintochten vormen daarom een risico.'

Lees ook: Sinterklaasintochten verboden in Noord- en Midden-Limburg

Creatief
Alternatieve versie van de intocht van de intocht zijn volgens de Veiligheidregio wel toegestaan. Mits ze voldoen aan de coronamaatregelen. De Veiligheidsregio roept organisatoren daarom op creatief te zijn door bijvoorbeeld te denken aan virtuele, kleinschalige of doorstroomfeesten. 'Het Sinterklaasfeest is immers een volks- en kinderfeest en daar mag zeker aandacht voor zijn', zo staat in het persbericht.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen