Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 16:42

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten om alle Sinterklaasintochten en -optochten in de regio te verbieden. De burgemeesters van alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg namen dat besluit ook al.

Dat heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg dinsdag bekendgemaakt.

Onmogelijk
Het is volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg onmogelijk om zo'n groot evenement te organiseren binnen de maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus te beperken. Om te voorkomen dat mensen naar omliggende gemeenten gaan voor een Sinterklaasintocht is ook in Zuid-Limburg besloten alle intochten te schrappen. 'Gezien de huidige situatie, met de oplopende besmettingsaantallen van nu, vinden de burgemeesters het onverantwoord om intochten te organiseren', zo schrijft de Veiligheidsregio in een persbericht. 'Het is daarbij van belang om clusteruitbraken te voorkomen. Sinterklaasintochten vormen daarom een risico.'

Lees ook: Sinterklaasintochten verboden in Noord- en Midden-Limburg

Creatief
Alternatieve versie van de intocht van de intocht zijn volgens de Veiligheidregio wel toegestaan. Mits ze voldoen aan de coronamaatregelen. De Veiligheidsregio roept organisatoren daarom op creatief te zijn door bijvoorbeeld te denken aan virtuele, kleinschalige of doorstroomfeesten. 'Het Sinterklaasfeest is immers een volks- en kinderfeest en daar mag zeker aandacht voor zijn', zo staat in het persbericht.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen