Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Alfa kampt met krattenkrapte

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 17:34

Behalve Brand kampt ook de Alfa brouwerij in Schinnen met een groot krattentekort. Volgens directeur Harry Meens scheelde het niet veel of de brouwerij had eventjes geen flesjes kunnen vullen.

Brand bier deed dinsdag al een oproep aan klanten om lege kratten zo snel mogelijk in te leveren.

Lees ook: Brand smeekt bierdrinkers kratjes terug te brengen

Bierconsumptie omhoog
Alfa zit sinds vorige week met hetzelfde probleem. Alle kratten die binnenkomen worden nu dezelfde dag nog gevuld en weer naar de distributiecentra gebracht. De bierconsumptie is de afgelopen weken fors gestegen. Volgens de brouwerij komt dat doordat mensen minder op vakantie gaan en ook het café nog niet massaal opzoeken.

130.000 kratten
Volgens Alfa zijn er op dit moment zo'n 130.000 kratten in omloop. Een kratje kent een gemiddelde doorlooptijd van twee maanden. De brouwerij ziet dus elk kratje gemiddeld zes keer per jaar terug. Normaal is dat voldoende, maar nu dus niet. De brouwerij heeft op dit moment maar 4500 kratjes in de loods staan. Een deel daarvan is al gevuld en gaat binnen een dag weer de markt op.

Noodscenario
"We hebben 25.000 nieuwe kratjes gekocht en die hebben we ook direct moeten inzetten," zegt Harry Meens. "En we hebben de leveranciers al opgeroepen om eerder het leeggoed te brengen, daarmee redden we het deze week. Als we echt in de problemen komen kunnen we kratten van het speciaalbier nog gebruiken, maar dat is echt een noodscenario."

Waar zijn ze?
De vraag is natuurlijk waar al die kratjes zijn. Een deel staat in de winkels en distributiecentra maar duizenden kratten liggen dus bij de consumenten thuis. Ook Alfa hoopt dat de mensen ze snel terugbrengen. Gulpener Bier laat weten dat er geen acute problemen zijn met de kratten. "Er zijn logistiek wat dingetjes veranderd, waardoor we vooruit kunnen. Maar ook wij merken dat de verkoop in de winkels flink gestegen is", aldus Gulpener.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen