Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Alfa kampt met krattenkrapte

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 17:34

Behalve Brand kampt ook de Alfa brouwerij in Schinnen met een groot krattentekort. Volgens directeur Harry Meens scheelde het niet veel of de brouwerij had eventjes geen flesjes kunnen vullen.

Brand bier deed dinsdag al een oproep aan klanten om lege kratten zo snel mogelijk in te leveren.

Lees ook: Brand smeekt bierdrinkers kratjes terug te brengen

Bierconsumptie omhoog
Alfa zit sinds vorige week met hetzelfde probleem. Alle kratten die binnenkomen worden nu dezelfde dag nog gevuld en weer naar de distributiecentra gebracht. De bierconsumptie is de afgelopen weken fors gestegen. Volgens de brouwerij komt dat doordat mensen minder op vakantie gaan en ook het café nog niet massaal opzoeken.

130.000 kratten
Volgens Alfa zijn er op dit moment zo'n 130.000 kratten in omloop. Een kratje kent een gemiddelde doorlooptijd van twee maanden. De brouwerij ziet dus elk kratje gemiddeld zes keer per jaar terug. Normaal is dat voldoende, maar nu dus niet. De brouwerij heeft op dit moment maar 4500 kratjes in de loods staan. Een deel daarvan is al gevuld en gaat binnen een dag weer de markt op.

Noodscenario
"We hebben 25.000 nieuwe kratjes gekocht en die hebben we ook direct moeten inzetten," zegt Harry Meens. "En we hebben de leveranciers al opgeroepen om eerder het leeggoed te brengen, daarmee redden we het deze week. Als we echt in de problemen komen kunnen we kratten van het speciaalbier nog gebruiken, maar dat is echt een noodscenario."

Waar zijn ze?
De vraag is natuurlijk waar al die kratjes zijn. Een deel staat in de winkels en distributiecentra maar duizenden kratten liggen dus bij de consumenten thuis. Ook Alfa hoopt dat de mensen ze snel terugbrengen. Gulpener Bier laat weten dat er geen acute problemen zijn met de kratten. "Er zijn logistiek wat dingetjes veranderd, waardoor we vooruit kunnen. Maar ook wij merken dat de verkoop in de winkels flink gestegen is", aldus Gulpener.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen