Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Alfa kampt met krattenkrapte

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 17:34

Behalve Brand kampt ook de Alfa brouwerij in Schinnen met een groot krattentekort. Volgens directeur Harry Meens scheelde het niet veel of de brouwerij had eventjes geen flesjes kunnen vullen.

Brand bier deed dinsdag al een oproep aan klanten om lege kratten zo snel mogelijk in te leveren.

Lees ook: Brand smeekt bierdrinkers kratjes terug te brengen

Bierconsumptie omhoog
Alfa zit sinds vorige week met hetzelfde probleem. Alle kratten die binnenkomen worden nu dezelfde dag nog gevuld en weer naar de distributiecentra gebracht. De bierconsumptie is de afgelopen weken fors gestegen. Volgens de brouwerij komt dat doordat mensen minder op vakantie gaan en ook het café nog niet massaal opzoeken.

130.000 kratten
Volgens Alfa zijn er op dit moment zo'n 130.000 kratten in omloop. Een kratje kent een gemiddelde doorlooptijd van twee maanden. De brouwerij ziet dus elk kratje gemiddeld zes keer per jaar terug. Normaal is dat voldoende, maar nu dus niet. De brouwerij heeft op dit moment maar 4500 kratjes in de loods staan. Een deel daarvan is al gevuld en gaat binnen een dag weer de markt op.

Noodscenario
"We hebben 25.000 nieuwe kratjes gekocht en die hebben we ook direct moeten inzetten," zegt Harry Meens. "En we hebben de leveranciers al opgeroepen om eerder het leeggoed te brengen, daarmee redden we het deze week. Als we echt in de problemen komen kunnen we kratten van het speciaalbier nog gebruiken, maar dat is echt een noodscenario."

Waar zijn ze?
De vraag is natuurlijk waar al die kratjes zijn. Een deel staat in de winkels en distributiecentra maar duizenden kratten liggen dus bij de consumenten thuis. Ook Alfa hoopt dat de mensen ze snel terugbrengen. Gulpener Bier laat weten dat er geen acute problemen zijn met de kratten. "Er zijn logistiek wat dingetjes veranderd, waardoor we vooruit kunnen. Maar ook wij merken dat de verkoop in de winkels flink gestegen is", aldus Gulpener.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen