Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook actie voor standplaats woonwagenbewoners in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 11:04

Na acties in Beek en Leudal zijn ook woonwagenbewoners in Heerlen opgestaan om een standplaats op te eisen.

Op een terrein aan de Cronjéstraat hebben zij hun caravans neergezet naast een spandoek met de tekst 'Wij willen een standplek'.

Overleg
De
woonwagenbewoners zeggen dat zij al jaren overleggen met de gemeente, maar dat er desondanks geen nieuwe standplaatsen bij komen. Door het terrein aan de Cronjéstraat te bezetten, hopen ze aandacht te vragen voor hun zaak en de gemeente zo ver te krijgen nieuwe standplaatsen voor woonwagenbewoners aan te wijzen.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Rechten
De acties, in heel Nederland, zijn een gevolg van de sinds dit jaar verbeterde rechten voor woonwagenbewoners. Gemeentes moeten voor standplaatsen zorgen en de sterfhuisconstructie is verboden. In die constructie mochten leeggevallen plekken op woonwagenstandplaatsen niet meer worden ingevuld.

Wethouder
Wethouder Jordy Clemens van de gemeente heeft inmiddels met de actievoerders gesproken. Hij heeft ze uitgelegd dat er in Heerlen 118 standplaatsen zijn, en dat dat aantal vast staat. Als er een plek vrijkomt, wordt die beschikbaar gesteld voor bloed- en aanverwanten van de huidige woonwagenbewoners.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen