Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook actie voor standplaats woonwagenbewoners in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 11:04

Na acties in Beek en Leudal zijn ook woonwagenbewoners in Heerlen opgestaan om een standplaats op te eisen.

Op een terrein aan de Cronjéstraat hebben zij hun caravans neergezet naast een spandoek met de tekst 'Wij willen een standplek'.

Overleg
De
woonwagenbewoners zeggen dat zij al jaren overleggen met de gemeente, maar dat er desondanks geen nieuwe standplaatsen bij komen. Door het terrein aan de Cronjéstraat te bezetten, hopen ze aandacht te vragen voor hun zaak en de gemeente zo ver te krijgen nieuwe standplaatsen voor woonwagenbewoners aan te wijzen.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Rechten
De acties, in heel Nederland, zijn een gevolg van de sinds dit jaar verbeterde rechten voor woonwagenbewoners. Gemeentes moeten voor standplaatsen zorgen en de sterfhuisconstructie is verboden. In die constructie mochten leeggevallen plekken op woonwagenstandplaatsen niet meer worden ingevuld.

Wethouder
Wethouder Jordy Clemens van de gemeente heeft inmiddels met de actievoerders gesproken. Hij heeft ze uitgelegd dat er in Heerlen 118 standplaatsen zijn, en dat dat aantal vast staat. Als er een plek vrijkomt, wordt die beschikbaar gesteld voor bloed- en aanverwanten van de huidige woonwagenbewoners.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen