Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ook actie voor standplaats woonwagenbewoners in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 11:04

Na acties in Beek en Leudal zijn ook woonwagenbewoners in Heerlen opgestaan om een standplaats op te eisen.

Op een terrein aan de Cronjéstraat hebben zij hun caravans neergezet naast een spandoek met de tekst 'Wij willen een standplek'.

Overleg
De
woonwagenbewoners zeggen dat zij al jaren overleggen met de gemeente, maar dat er desondanks geen nieuwe standplaatsen bij komen. Door het terrein aan de Cronjéstraat te bezetten, hopen ze aandacht te vragen voor hun zaak en de gemeente zo ver te krijgen nieuwe standplaatsen voor woonwagenbewoners aan te wijzen.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Rechten
De acties, in heel Nederland, zijn een gevolg van de sinds dit jaar verbeterde rechten voor woonwagenbewoners. Gemeentes moeten voor standplaatsen zorgen en de sterfhuisconstructie is verboden. In die constructie mochten leeggevallen plekken op woonwagenstandplaatsen niet meer worden ingevuld.

Wethouder
Wethouder Jordy Clemens van de gemeente heeft inmiddels met de actievoerders gesproken. Hij heeft ze uitgelegd dat er in Heerlen 118 standplaatsen zijn, en dat dat aantal vast staat. Als er een plek vrijkomt, wordt die beschikbaar gesteld voor bloed- en aanverwanten van de huidige woonwagenbewoners.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen