Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook actie voor standplaats woonwagenbewoners in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 11:04

Na acties in Beek en Leudal zijn ook woonwagenbewoners in Heerlen opgestaan om een standplaats op te eisen.

Op een terrein aan de Cronjéstraat hebben zij hun caravans neergezet naast een spandoek met de tekst 'Wij willen een standplek'.

Overleg
De
woonwagenbewoners zeggen dat zij al jaren overleggen met de gemeente, maar dat er desondanks geen nieuwe standplaatsen bij komen. Door het terrein aan de Cronjéstraat te bezetten, hopen ze aandacht te vragen voor hun zaak en de gemeente zo ver te krijgen nieuwe standplaatsen voor woonwagenbewoners aan te wijzen.

Lees ook: Weer actie: kampbewoners Leudal willen meer standplaatsen

Rechten
De acties, in heel Nederland, zijn een gevolg van de sinds dit jaar verbeterde rechten voor woonwagenbewoners. Gemeentes moeten voor standplaatsen zorgen en de sterfhuisconstructie is verboden. In die constructie mochten leeggevallen plekken op woonwagenstandplaatsen niet meer worden ingevuld.

Wethouder
Wethouder Jordy Clemens van de gemeente heeft inmiddels met de actievoerders gesproken. Hij heeft ze uitgelegd dat er in Heerlen 118 standplaatsen zijn, en dat dat aantal vast staat. Als er een plek vrijkomt, wordt die beschikbaar gesteld voor bloed- en aanverwanten van de huidige woonwagenbewoners.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen