Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook abrikozenpitten Superfoodz teruggeroepen

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 11:52

Ook abrikozenpitten van het merk Superfoodz worden teruggeroepen omdat er een gevaarlijk hoge concentratie waterstofcyanide in zit.

De pitten worden verkocht bij Holland & Barrett, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees ook: Abrikozenpitten uit schappen na vergiftiging Roermondenaar

Gert Arts
Eerder werden al abrikozenpitten van Jacob Hooy en Erica Kruiderijen teruggehaald. De zaak kwam aan het rollen toen Roermondenaar Gert Arts (74) een half zakje abrikozenpitten consumeerde. Arts, die de waarschuwing op het etiket van de Erica Kruiderijen-pitten niet had gelezen, overleefde dat maar ternauwernood.

Lees ook: Slachtoffer abrikozenpitten stuurde aan op verbod

Maatregelen
​Waterstofcyanide, ook wel blauwzuur genoemd, is extreem giftig en kan bij het innemen van een hoge dosis dodelijk zijn. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) laat momenteel onderzoeken of er extra maatregelen moeten worden genomen. De minister liet vorige week al weten dat de abrikozenpitten niet meer verkocht mogen worden.

Lees ook: Minister: abrikozenpitten moeten uit de handel

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen