Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in 2021 geen Kennedymars in Sittard

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:59

Ook dit jaar komt er geen Kennedymars in Sittard. Een werkgroep die in november is ingesteld, komt tot de conclusie dat het niet haalbaar is het evenement dit jaar in april te laten doorgaan.

Het besluit heeft opnieuw alles te maken met het coronavirus en de onzekerheid over wat er in april mag of niet mag.

Verplichtingen
Rond deze tijd zou de organisatie al belangrijke verplichtingen moeten aangaan en zouden andere zaken in gang moeten worden gezet. Vanwege de onzekerheid wordt daarvan afgezien. De veiligheid van de deelnemers en de vrijwilligers die de tocht mogelijk maken, speelt daarbij een grote rol, aldus de organisatie.

57ste editie in 2022
Verplaatsen naar het najaar is voor de organisatie geen optie, omdat de mars telkens op Paaszaterdag plaatsvindt. 16 april 2022 is nu de datum waarop de eerstvolgende editie van de 80 kilometer lange wandelmars moet doorgaan. De organisatie gaat ervan uit dat het coronavirus dan wel onder controle zal zijn.

Bijna 60 jaar historie
De Sittardse Kennedymars werd voor het eerst gelopen in 1963. De mars is vernoemd naar de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Die daagde zijn bevolking dat jaar uit met de uitspraak dat de moderne mens in staat moest zijn om binnen 20 uur 50 mijl, ofwel 80 kilometer te lopen. De Sittardse mars is inmiddels meer dan 100.000 keer gelopen door alle deelnemers tezamen.

In de 57ste editie, die nog moet gaan plaatsvinden, zouden mogelijk twee wandelaars meedoen die de tocht al voor de vijftigste keer lopen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen