Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook in 2021 geen Kennedymars in Sittard

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:59

Ook dit jaar komt er geen Kennedymars in Sittard. Een werkgroep die in november is ingesteld, komt tot de conclusie dat het niet haalbaar is het evenement dit jaar in april te laten doorgaan.

Het besluit heeft opnieuw alles te maken met het coronavirus en de onzekerheid over wat er in april mag of niet mag.

Verplichtingen
Rond deze tijd zou de organisatie al belangrijke verplichtingen moeten aangaan en zouden andere zaken in gang moeten worden gezet. Vanwege de onzekerheid wordt daarvan afgezien. De veiligheid van de deelnemers en de vrijwilligers die de tocht mogelijk maken, speelt daarbij een grote rol, aldus de organisatie.

57ste editie in 2022
Verplaatsen naar het najaar is voor de organisatie geen optie, omdat de mars telkens op Paaszaterdag plaatsvindt. 16 april 2022 is nu de datum waarop de eerstvolgende editie van de 80 kilometer lange wandelmars moet doorgaan. De organisatie gaat ervan uit dat het coronavirus dan wel onder controle zal zijn.

Bijna 60 jaar historie
De Sittardse Kennedymars werd voor het eerst gelopen in 1963. De mars is vernoemd naar de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Die daagde zijn bevolking dat jaar uit met de uitspraak dat de moderne mens in staat moest zijn om binnen 20 uur 50 mijl, ofwel 80 kilometer te lopen. De Sittardse mars is inmiddels meer dan 100.000 keer gelopen door alle deelnemers tezamen.

In de 57ste editie, die nog moet gaan plaatsvinden, zouden mogelijk twee wandelaars meedoen die de tocht al voor de vijftigste keer lopen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen