Overslaan en naar de inhoud gaan

Ooggetuigen wilde achtervolging: 'Aan de dood ontsnapt'

Geplaatst opvrijdag 26 januari 2018 - 20:55

Twee Limburgers, die vrijdagavond met hun auto door Aken reden, werden opgeschrikt door een wilde politieachtervolging. De auto die achtervolgd werd, kwam opeens recht op ze afgereden.

"We konden nog net aan de kant met onze auto. We zijn aan de dood ontsnapt", zegt Kerkradenaar Tom van Neer.

Wapen
De spookrijder knalde vervolgens tegen de auto die achter Van Neer reed. "De politie trok het wapen en ging achter de bestuurder aan", zegt de Kerkradenaar die samen met een Geleense vriend ooggetuigen was van het schouwspel. "We hebben geluk gehad."

Achtervolging
Volgens Aachener Nachrichten weigerde de automobilist te stoppen bij een politiecontrole. Daarop werd de achtervolging ingezet. Na de aanrijding wisten de agenten de bestuurder snel in de kraag te vatten.

Gewond
Volgens de Duitse politie is er een gewonde gevallen. Mogelijk is dat de inzittende van de auto waar de spookrijder op in is gereden.

Foto: Tom van Neer
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen