Overslaan en naar de inhoud gaan

Ooggetuigen wilde achtervolging: 'Aan de dood ontsnapt'

Geplaatst opvrijdag 26 januari 2018 - 20:55

Twee Limburgers, die vrijdagavond met hun auto door Aken reden, werden opgeschrikt door een wilde politieachtervolging. De auto die achtervolgd werd, kwam opeens recht op ze afgereden.

"We konden nog net aan de kant met onze auto. We zijn aan de dood ontsnapt", zegt Kerkradenaar Tom van Neer.

Wapen
De spookrijder knalde vervolgens tegen de auto die achter Van Neer reed. "De politie trok het wapen en ging achter de bestuurder aan", zegt de Kerkradenaar die samen met een Geleense vriend ooggetuigen was van het schouwspel. "We hebben geluk gehad."

Achtervolging
Volgens Aachener Nachrichten weigerde de automobilist te stoppen bij een politiecontrole. Daarop werd de achtervolging ingezet. Na de aanrijding wisten de agenten de bestuurder snel in de kraag te vatten.

Gewond
Volgens de Duitse politie is er een gewonde gevallen. Mogelijk is dat de inzittende van de auto waar de spookrijder op in is gereden.

Foto: Tom van Neer
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen