Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ooggetuige ontvoering meisje: 'Pleegmoeder was in paniek'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 14:28

Een ooggetuige heeft zondagavond gezien hoe de 5-jarige Deimante Zasytyte in Maastricht door twee personen is ontvoerd.

Buurtgenote Francien Klingestijn zag in de Floretruwe een onbekende, grijze auto staan met buitenlands kenteken. "Plots kwamen er twee mensen aanrennen met een kind op de arm. Ze stapten in de auto en reden weg richting België."

Niets in de gaten
De vrouw had in de eerste instantie niet in de gaten dat het om een ontvoering ging. "Dat was ook omdat het kindje niet schreeuwde", zegt Klingestijn. "Ik dacht dat het kind gevallen was en de mensen naar het ziekenhuis wilden of zoiets."

Lees ook: Vermist: Deimante (5) meegenomen in Maastricht

Politie
Pas toen de Maastrichtse iemand de naam van het ontvoerde kindje hoorde roepen, had ze in de gaten dat er iets aan de hand was. Dat vermoeden werd bevestigd toen ook de politie arriveerde samen met de pleegmoeder.

Litouwen
Eén van de twee mensen die het meisje heeft meegenomen is haar Litouwse biologische moeder. Het is onbekend waar het kind nu is. De politie heeft via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar de moeder en het meisje Deimante. Het gaat om een in het zwart geklede man, een dikke vrouw met lang blond haar en een meisje met een donkere huidskleur, zwarte krullen en een roze vest.

Er is geen Amber Alert uitgegaan omdat er volgende politie geen sprake is van een "levensbedreigende situatie". Wel heeft Amber Alert een bericht online gezet.

Volgens een woordvoerder komt er later op de dag meer informatie over de ontvoering.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen