Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ooggetuige ontvoering meisje: 'Pleegmoeder was in paniek'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 14:28

Een ooggetuige heeft zondagavond gezien hoe de 5-jarige Deimante Zasytyte in Maastricht door twee personen is ontvoerd.

Buurtgenote Francien Klingestijn zag in de Floretruwe een onbekende, grijze auto staan met buitenlands kenteken. "Plots kwamen er twee mensen aanrennen met een kind op de arm. Ze stapten in de auto en reden weg richting België."

Niets in de gaten
De vrouw had in de eerste instantie niet in de gaten dat het om een ontvoering ging. "Dat was ook omdat het kindje niet schreeuwde", zegt Klingestijn. "Ik dacht dat het kind gevallen was en de mensen naar het ziekenhuis wilden of zoiets."

Lees ook: Vermist: Deimante (5) meegenomen in Maastricht

Politie
Pas toen de Maastrichtse iemand de naam van het ontvoerde kindje hoorde roepen, had ze in de gaten dat er iets aan de hand was. Dat vermoeden werd bevestigd toen ook de politie arriveerde samen met de pleegmoeder.

Litouwen
Eén van de twee mensen die het meisje heeft meegenomen is haar Litouwse biologische moeder. Het is onbekend waar het kind nu is. De politie heeft via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar de moeder en het meisje Deimante. Het gaat om een in het zwart geklede man, een dikke vrouw met lang blond haar en een meisje met een donkere huidskleur, zwarte krullen en een roze vest.

Er is geen Amber Alert uitgegaan omdat er volgende politie geen sprake is van een "levensbedreigende situatie". Wel heeft Amber Alert een bericht online gezet.

Volgens een woordvoerder komt er later op de dag meer informatie over de ontvoering.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen