Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ooggetuige ontvoering meisje: 'Pleegmoeder was in paniek'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 14:28

Een ooggetuige heeft zondagavond gezien hoe de 5-jarige Deimante Zasytyte in Maastricht door twee personen is ontvoerd.

Buurtgenote Francien Klingestijn zag in de Floretruwe een onbekende, grijze auto staan met buitenlands kenteken. "Plots kwamen er twee mensen aanrennen met een kind op de arm. Ze stapten in de auto en reden weg richting België."

Niets in de gaten
De vrouw had in de eerste instantie niet in de gaten dat het om een ontvoering ging. "Dat was ook omdat het kindje niet schreeuwde", zegt Klingestijn. "Ik dacht dat het kind gevallen was en de mensen naar het ziekenhuis wilden of zoiets."

Lees ook: Vermist: Deimante (5) meegenomen in Maastricht

Politie
Pas toen de Maastrichtse iemand de naam van het ontvoerde kindje hoorde roepen, had ze in de gaten dat er iets aan de hand was. Dat vermoeden werd bevestigd toen ook de politie arriveerde samen met de pleegmoeder.

Litouwen
Eén van de twee mensen die het meisje heeft meegenomen is haar Litouwse biologische moeder. Het is onbekend waar het kind nu is. De politie heeft via Burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar de moeder en het meisje Deimante. Het gaat om een in het zwart geklede man, een dikke vrouw met lang blond haar en een meisje met een donkere huidskleur, zwarte krullen en een roze vest.

Er is geen Amber Alert uitgegaan omdat er volgende politie geen sprake is van een "levensbedreigende situatie". Wel heeft Amber Alert een bericht online gezet.

Volgens een woordvoerder komt er later op de dag meer informatie over de ontvoering.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen