Overslaan en naar de inhoud gaan

Onzekerheid over 30ste editie Cultura Nova in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 20:08

Door het verbod op evenementen tot 1 september kan het internationale theaterfestival Cultura Nova eind augustus niet doorgaan. Het is nog onduidelijk of het festival wordt verplaatst of helemaal wordt afgelast.

De 30ste editie van Cultura Nova zou plaatsvinden van 21 tot en met 30 augustus in Heerlen. "Het is heel jammer, maar wel helder", zegt organisator Fiedel van der Hijden. De gezondheid van iedereen gaat voor alles. We werken nu door aan alternatieven."

Financiën
De kaartverkoop voor het festival was nog niet begonnen. Volgens de organisatie zijn de financiële gevolgen op dit moment nog niet te overzien.

Hoop op verplaatsing
Vooralsnog hoopt de organisatie het festival te kunnen verplaatsen. Aanstaande vrijdag zal hier een besluit over worden genomen. Dan zit de organisatie van Cultura Nova om tafel met de Raad van Toezicht. "We zullen nog moeten bekijken wat verplaatsen precies met zich meebrengt,” aldus van der Hijden. "Stel dat de 1,5 meter wordt gehandhaafd, dan is het de vraag of dat voor ons haalbaar is."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen