Overslaan en naar de inhoud gaan

Onweersbuien trekken over: blikseminslag zorgt voor brand

Geplaatst opdonderdag 29 augustus 2019 - 6:43

Enkele onweersbuien hebben op de vroege donderdagochtend een einde gemaakt aan de zomerse hitte. Door blikseminslag ontstonden enkele branden.

De buien gaan lokaal gepaard met veel regen. Maar er wordt verwacht dat de stortregen nauwelijks voor wateroverlast zal zorgen, omdat de buien snel overtrekken.

Blikseminslag
Toch moest de brandweer vanwege het onweer vroeg aan het werk. Door blikseminslag ontstond er brand in een woning aan het Littersven in Echt. Ook een woning in Montfort moest het ontgelden.

Geen treinen
Vanwege blikseminslag reden er donderdagochtend geen treinen tussen Venray en Boxmeer. Arriva gaf aan dat er op het traject bussen werden ingezet.

Kouder weer
Ook de rest van de dag trekken er enkele buien met lichte regen over de provincie. Daarmee koelt het een klein beetje af. Toch wordt het donderdag nog ruim 25 graden. Lees de uitgebreide weersverwachtingen voor Limburg.

Cultura Nova volg je bij L1! Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen