Overslaan en naar de inhoud gaan

Onweer zorgt voor drukke avond brandweer Noord-Limburg

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 19:23

De brandweer in Noord-Limburg is donderdagavond meerdere keren uit moeten rukken voor stormschade nadat een stevige onweersbui over de regio trok. In Venray zorgde de storm voor flinke wateroverlast.

De eerste meldingen kwamen aan het einde van de middag al binnen. Rond 19.00 uur moest de brandweer al tien keer in actie komen om wateroverlast en losgewaaide takken op te ruimen. Meldingen kwamen binnen uit onder meer Venray, Haelen, Baarlo en Belfeld.

Op garage
In Tegelen waaide rond 17.45 uur een boom om in een tuin aan de Bergstraat, die vervolgens op een garage terechtkwam. Nadat de brandweer de boom in stukken had gezaagd, kon deze worden opgeruimd. Daarna mochten de brandweerlieden direct door naar de Markt in Belfeld, waar eveneens een boom was omgewaaid.

Straten blank
In Venray zorgde de onweersbui voor veel wateroverlast. Onder meer op de Langstraat, Noordsingel en Maasheseweg stond de straat blank. Volgens een correspondent ter plekke kwamen putdeksels omhoog. De Henri Dunantstraat werd zelfs helemaal afgesloten, omdat er onder een viaduct water bleef staan.

De onweersbui trok rond 17.30 uur vanuit Duitsland bij Roermond de Limburgse grens over en vervolgde zijn weg in noordelijke richting. Lees hier de uitgebreide weersverwachting voor donderdagavond en de komende dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen