Overslaan en naar de inhoud gaan

Onweer zorgt voor drukke avond brandweer Noord-Limburg

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 19:23

De brandweer in Noord-Limburg is donderdagavond meerdere keren uit moeten rukken voor stormschade nadat een stevige onweersbui over de regio trok. In Venray zorgde de storm voor flinke wateroverlast.

De eerste meldingen kwamen aan het einde van de middag al binnen. Rond 19.00 uur moest de brandweer al tien keer in actie komen om wateroverlast en losgewaaide takken op te ruimen. Meldingen kwamen binnen uit onder meer Venray, Haelen, Baarlo en Belfeld.

Op garage
In Tegelen waaide rond 17.45 uur een boom om in een tuin aan de Bergstraat, die vervolgens op een garage terechtkwam. Nadat de brandweer de boom in stukken had gezaagd, kon deze worden opgeruimd. Daarna mochten de brandweerlieden direct door naar de Markt in Belfeld, waar eveneens een boom was omgewaaid.

Straten blank
In Venray zorgde de onweersbui voor veel wateroverlast. Onder meer op de Langstraat, Noordsingel en Maasheseweg stond de straat blank. Volgens een correspondent ter plekke kwamen putdeksels omhoog. De Henri Dunantstraat werd zelfs helemaal afgesloten, omdat er onder een viaduct water bleef staan.

De onweersbui trok rond 17.30 uur vanuit Duitsland bij Roermond de Limburgse grens over en vervolgde zijn weg in noordelijke richting. Lees hier de uitgebreide weersverwachting voor donderdagavond en de komende dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen