Overslaan en naar de inhoud gaan

Onweer dient zich aan; KNMI geeft code oranje af

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 11:19

In de loop van de middag en avond trekken wederom zware onweersbuien over Limburg. Het KNMI heeft derhalve code oranje afgegeven. Die geldt van 15:00 uur tot en met 21:00 uur.

De buien trekken vanuit het zuiden/zuidoosten langzaam over de provincie. Daarbij valt dusdanig veel regen, dat opnieuw rekening moet worden gehouden met wateroverlast, meldt Meteo Limburg.

Lees ook: Zware onweersbuien in aantocht, mogelijk weer wateroverlast

Hagelstenen
Daarnaast is er kans op hagel en windstoten. Volgens het KNMI moet er rekening worden gehouden met zware windstoten van zo'n 75 km per uur en grote hagelstenen van circa 2 centimeter. Plaatselijk kan meer dan 50 millimeter regen per uur vallen.

Blikseminslag
Ook wordt er gewaarschuwd voor blikseminslag. Mensen wordt aangeraden open water en open gebied te mijden en vooral niet onder bomen te schuilen.

Code oranje is ook van kracht in de gemeenten Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland en Noord-Brabant.

Bekijk het actuele weerbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen