Overslaan en naar de inhoud gaan

Onweer dient zich aan; KNMI geeft code oranje af

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 11:19

In de loop van de middag en avond trekken wederom zware onweersbuien over Limburg. Het KNMI heeft derhalve code oranje afgegeven. Die geldt van 15:00 uur tot en met 21:00 uur.

De buien trekken vanuit het zuiden/zuidoosten langzaam over de provincie. Daarbij valt dusdanig veel regen, dat opnieuw rekening moet worden gehouden met wateroverlast, meldt Meteo Limburg.

Lees ook: Zware onweersbuien in aantocht, mogelijk weer wateroverlast

Hagelstenen
Daarnaast is er kans op hagel en windstoten. Volgens het KNMI moet er rekening worden gehouden met zware windstoten van zo'n 75 km per uur en grote hagelstenen van circa 2 centimeter. Plaatselijk kan meer dan 50 millimeter regen per uur vallen.

Blikseminslag
Ook wordt er gewaarschuwd voor blikseminslag. Mensen wordt aangeraden open water en open gebied te mijden en vooral niet onder bomen te schuilen.

Code oranje is ook van kracht in de gemeenten Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland en Noord-Brabant.

Bekijk het actuele weerbericht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen