Overslaan en naar de inhoud gaan

Onvrede over huisvesting arbeidsmigranten Venlo

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 14:50

De Venlose wethouder Sjors Peeters is niet blij met de wijze waarop een vergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten is verleend.

Volgens hem had er meer overleg gepleegd moeten worden tussen de aanvrager van die vergunning en de omwonenden.

De Krekelberg
Maximaal 72 arbeidsmigranten worden gehuisvest in een complex in Venlo genaamd 'De Krekelberg'. Omwonenden van dat complex zijn het daar niet mee eens. Ze verwachten namelijk veel overlast van de arbeidsmigranten die er komen te wonen. Samen met hun advocaat gaan ze in hoger beroep tegen de verleende vergunning.

Late belofte
Wethouder Peeters vraagt de vergunninghouder alsnog met de omwonenden in gesprek te gaan. Daarbij geeft hij aan 'dat dat al veel eerder had moeten gebeuren'. De advocaat van de omwonenden, Herm Lamers, beschouwt dit als mosterd na de maaltijd. "Die belofte komt te laat. Mijn cliënten hebben vanaf het begin al een overleg aangevraagd met de wethouder, daar schoof hij ambtenaren voor naar voren met slechts een zeer summiere uitleg."

Bestemmingsplan
De wethouder zegt verder dat hij geen invloed heeft op de vergunning die is verleend. De mogelijkheid tot huisvesting van die arbeidsmigranten op die plek zou namelijk in het bestemmingsplan vastliggen. "Ondanks de weerstand vanuit omwonenden kan ik niks aan de regels veranderen. Het complex voldeed aan de eisen en daarom werd er een vergunning verleend", aldus Peeters. De uitspraak voor de vergunning in het hoger beroep wordt ongeveer half juni verwacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen