Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onvrede onder vluchtelingen in Weert

Geplaatst opwoensdag 23 september 2015 - 17:50

Een aantal vluchtelingen in het azc in Weert is ontevreden. Ze klagen over het gebrek aan informatie en over de voorzieningen op het kazerneterrein.

Dat vertellen meerdere vluchtelingen tegen L1. "We hebben geen privacy. We slapen met 12 personen in een kamer en delen een badkamer. Het AZC is niet geschikt om een gezin onder te brengen, het is een kazerne voor soldaten." Een andere asielzoeker gaat nog verder: "Wij voelen ons hier niet goed. Het lijkt op een gevangenis. We willen een normaal leven beginnen."

Leefgeld
Ook klagen de asielzoekers over het feit dat ze geen leefgeld krijgen. Volgens het COA klopt dat: 'een asielzoeker krijgt alleen dagelijks een zakcentje als hij of zij een verblijfsvergunning heeft. Daarom lijkt het voor een asielzoeker willekeur maar dat is gebaseerd op de status van de persoon. In plaats van leefgeld krijgen de mensen in het AZC wél eten, drinken en kleding.'

'Geen antwoord'
Een andere vluchteling klaagt over de communicatie en de informatievoorziening. "Als je iemand van het COA iets vraagt, krijg je geen antwoord. Ze hebben het altijd veel te druk", klaagt een man uit Syrië. Volgens Robert Ploeg van het COA kunnen de medewerkers veel vragen niet beantwoorden. "Alle vragen over hun status horen bij de IND thuis, dat zijn twee verschillende organisaties."

Het COA zegt dat er alles gedaan wordt om de vluchtelingen zo goed mogelijk te huisvesten. De opvang in Weert is op dit moment vooral een noodopvang, en kan niet vergeleken worden permanente huisvesting.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brunssum: praten over draagvlak azc
COA: 'Opvang verloopt relatief goed'
Syrische familie ondergedoken in Weert
Van Horne Kazerne Weert
Raad Weert akkoord met komst maximaal 1000 vluchtelingen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen