Overslaan en naar de inhoud gaan

Onverzekerde hoogwaterschade: ruim 7 miljoen euro uitgekeerd

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 15:04

Het Rijk heeft tot nu toe ruim 7,2 miljoen euro uitgekeerd aan onverzekerde schade aan 296 gedupeerden van de watersnood van juli.

Dat blijkt uit het antwoord van minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid (VVD) op schriftelijke vragen van de VVD-Tweede Kamerleden Silvio Erkens (Kerkrade) en Ingrid Michon (Den Haag) over de afhandeling van de overstromingsschade. De minister geeft de stand van zaken van 11 januari weer.

Tegemoetkoming
Het vorige kabinet besloot de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) in te zetten om schade te vergoeden die niet verzekerbaar was. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO).

Lees ook: Ondernemers met omzetverlies door hoogwater gecompenseerd

Meer dan 2700 meldingen
Bij de RVO zijn inmiddels 2775 meldingen binnen gekomen, zo meldt de minister. Bij 2496 betrokkenen - zo'n 90 procent - heeft een inventarisatie van de schade geheel of gedeeltelijk plaatsgevonden of staat die gepland. En in 296 gevallen is dus uitbetaald.

Snelle afhandeling
Minister Yesilgöz benadrukt verder dat ze net als haar voorganger blijft streven naar een ruimhartige en snelle schadeafhandeling waarbij de doorlooptijden zo kort mogelijk worden gehouden.

Voor een bijdrage uit de Wts kon tot 16 december een aanvraag worden ingediend.

Lees ook: Unanieme steun voor compensatie omzetverlies watersnood

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen