Overslaan en naar de inhoud gaan

Onveilig? Al 19 ongelukken dit jaar op Ringbaan in Weert

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 21:00

Op de Ringbaan-Oost in Weert zijn vrijdagmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. En dat maakt het dit jaar al het negentiende ongeluk op de Ring van Weert, zo blijkt uit onderzoek van L1.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk vrijdag, wel is er volgens WeertDeGekste.nl blikschade aan de auto's.

Vooral Ringbaan-Noord
Uit het onderzoek blijkt dat er dit jaar elke maand wel een ongeval plaatsvond op de Ringbanen, behalve in januari en juni. In het onderzoek werd gekeken naar alle berichtgeving van 1Limburg en WeertdeGekste over alle verkeersongevallen op de Ringbanen Noord, Oost, Zuid en West. Negen ongelukken, 47% van het totaal, vonden plaats op de Ringbaan-Noord.

Geen patroonherkenning
De gemeente herkent echter geen patroon, dat blijkt uit vragen die L1 twee weken geleden stelde over vier ongelukken in zestien dagen tijd op de Ringbanen Zuid en Oost. "Uit de ongevallencijfers die bij de gemeente bekend zijn valt niet op te maken dat er op de Ringbanen Zuid en Oost in een bepaalde maand meer ongevallen gebeuren dan in andere maanden van het jaar", meldt een woordvoerder van gemeente. "Het is waarschijnlijk puur toevallig een piek of het zou met het herfstweer te maken kunnen hebben."

Spits
De politie zegt dat drie van de vier ongelukken waarvan de oorzaken bekend zijn in de ochtend- en avondspits zijn gebeurd. "Dan is het gewoonweg druk."

Afsluiting Maaseikerweg
De politie is voorzichtig om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met een afsluiting van een naastgelegen weg. "Het gaat voor de politie te ver om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met de afsluiting van de Maaseikerweg", zegt een woordvoerder.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen