Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onveilig? Al 19 ongelukken dit jaar op Ringbaan in Weert

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 21:00

Op de Ringbaan-Oost in Weert zijn vrijdagmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. En dat maakt het dit jaar al het negentiende ongeluk op de Ring van Weert, zo blijkt uit onderzoek van L1.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk vrijdag, wel is er volgens WeertDeGekste.nl blikschade aan de auto's.

Vooral Ringbaan-Noord
Uit het onderzoek blijkt dat er dit jaar elke maand wel een ongeval plaatsvond op de Ringbanen, behalve in januari en juni. In het onderzoek werd gekeken naar alle berichtgeving van 1Limburg en WeertdeGekste over alle verkeersongevallen op de Ringbanen Noord, Oost, Zuid en West. Negen ongelukken, 47% van het totaal, vonden plaats op de Ringbaan-Noord.

Geen patroonherkenning
De gemeente herkent echter geen patroon, dat blijkt uit vragen die L1 twee weken geleden stelde over vier ongelukken in zestien dagen tijd op de Ringbanen Zuid en Oost. "Uit de ongevallencijfers die bij de gemeente bekend zijn valt niet op te maken dat er op de Ringbanen Zuid en Oost in een bepaalde maand meer ongevallen gebeuren dan in andere maanden van het jaar", meldt een woordvoerder van gemeente. "Het is waarschijnlijk puur toevallig een piek of het zou met het herfstweer te maken kunnen hebben."

Spits
De politie zegt dat drie van de vier ongelukken waarvan de oorzaken bekend zijn in de ochtend- en avondspits zijn gebeurd. "Dan is het gewoonweg druk."

Afsluiting Maaseikerweg
De politie is voorzichtig om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met een afsluiting van een naastgelegen weg. "Het gaat voor de politie te ver om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met de afsluiting van de Maaseikerweg", zegt een woordvoerder.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen