Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onveilig? Al 19 ongelukken dit jaar op Ringbaan in Weert

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 21:00

Op de Ringbaan-Oost in Weert zijn vrijdagmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. En dat maakt het dit jaar al het negentiende ongeluk op de Ring van Weert, zo blijkt uit onderzoek van L1.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk vrijdag, wel is er volgens WeertDeGekste.nl blikschade aan de auto's.

Vooral Ringbaan-Noord
Uit het onderzoek blijkt dat er dit jaar elke maand wel een ongeval plaatsvond op de Ringbanen, behalve in januari en juni. In het onderzoek werd gekeken naar alle berichtgeving van 1Limburg en WeertdeGekste over alle verkeersongevallen op de Ringbanen Noord, Oost, Zuid en West. Negen ongelukken, 47% van het totaal, vonden plaats op de Ringbaan-Noord.

Geen patroonherkenning
De gemeente herkent echter geen patroon, dat blijkt uit vragen die L1 twee weken geleden stelde over vier ongelukken in zestien dagen tijd op de Ringbanen Zuid en Oost. "Uit de ongevallencijfers die bij de gemeente bekend zijn valt niet op te maken dat er op de Ringbanen Zuid en Oost in een bepaalde maand meer ongevallen gebeuren dan in andere maanden van het jaar", meldt een woordvoerder van gemeente. "Het is waarschijnlijk puur toevallig een piek of het zou met het herfstweer te maken kunnen hebben."

Spits
De politie zegt dat drie van de vier ongelukken waarvan de oorzaken bekend zijn in de ochtend- en avondspits zijn gebeurd. "Dan is het gewoonweg druk."

Afsluiting Maaseikerweg
De politie is voorzichtig om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met een afsluiting van een naastgelegen weg. "Het gaat voor de politie te ver om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met de afsluiting van de Maaseikerweg", zegt een woordvoerder.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen