Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onveilig? Al 19 ongelukken dit jaar op Ringbaan in Weert

Geplaatst opvrijdag 23 november 2018 - 21:00

Op de Ringbaan-Oost in Weert zijn vrijdagmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. En dat maakt het dit jaar al het negentiende ongeluk op de Ring van Weert, zo blijkt uit onderzoek van L1.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk vrijdag, wel is er volgens WeertDeGekste.nl blikschade aan de auto's.

Vooral Ringbaan-Noord
Uit het onderzoek blijkt dat er dit jaar elke maand wel een ongeval plaatsvond op de Ringbanen, behalve in januari en juni. In het onderzoek werd gekeken naar alle berichtgeving van 1Limburg en WeertdeGekste over alle verkeersongevallen op de Ringbanen Noord, Oost, Zuid en West. Negen ongelukken, 47% van het totaal, vonden plaats op de Ringbaan-Noord.

Geen patroonherkenning
De gemeente herkent echter geen patroon, dat blijkt uit vragen die L1 twee weken geleden stelde over vier ongelukken in zestien dagen tijd op de Ringbanen Zuid en Oost. "Uit de ongevallencijfers die bij de gemeente bekend zijn valt niet op te maken dat er op de Ringbanen Zuid en Oost in een bepaalde maand meer ongevallen gebeuren dan in andere maanden van het jaar", meldt een woordvoerder van gemeente. "Het is waarschijnlijk puur toevallig een piek of het zou met het herfstweer te maken kunnen hebben."

Spits
De politie zegt dat drie van de vier ongelukken waarvan de oorzaken bekend zijn in de ochtend- en avondspits zijn gebeurd. "Dan is het gewoonweg druk."

Afsluiting Maaseikerweg
De politie is voorzichtig om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met een afsluiting van een naastgelegen weg. "Het gaat voor de politie te ver om te stellen dat de ongevallen te maken hebben met de afsluiting van de Maaseikerweg", zegt een woordvoerder.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen