Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaar trekt stekker uit windmolenplan Reichswald

Geplaatst opwoensdag 6 september 2017 - 13:19

Er komt geen windmolenpark in het Reichswald, vlak over de grens bij Gennep.

Projectontwikkelaar Abo Wind heeft de stekker uit het project getrokken, nadat eerder al de bouwaanvraag voor de windmolens was afgewezen. In eerste instantie ging Abo daartegen in beroep, maar die zaak heeft het nu ingetrokken.

Lees ook: Voorlopig geen windmolens in Reichswald

Uit beeld
Het bedrijf laat in een verklaring weten dat het gebied niet meer in beeld is om een windmolenpark te ontwikkelen. Toch houdt Abo een slag om de arm, want volgens het Duitse bedrijf zijn de omstandigheden in het Reichswald ideaal voor een windmolenpark.

Grens
Volgens het plan zouden er in de gemeente Kranenburg twaalf windmolens komen. Die hadden moeten verrijzen aan de Kartenspielerweg die op een paar honderd meter afstand evenwijdig met de grens bij Ven-Zelderheide. Vanuit Nederland was er veel verzet tegen de windmolens. Er werden meer dan 170 bezwaarschriften ingediend.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen