Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaar Maasplassen en zeilvereniging op ramkoers

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 19:55

De rechter gaat zich buigen over de vraag of de haven van watersportvereniging Hertha in Herten moet wijken voor luxe woonboten.

De discussie hierover loopt al jaren. Nu ook bemiddeling door de gemeente Roermond niets heeft opgeleverd, gaat een juridische strijd beginnen.

Sinds 2011 maken beide partijen ruzie over haven De Rosslag. De watersportvereniging huurt al vijftig jaar het gebied. De huidige eigenaar Maasplassen BV heeft andere plannen met de locatie. Het bedrijf wil naast een luxe haven voor plezierjachten ook luxe woonboten aanmeren. Op die plek ligt nu echter de haven van Hertha.

Ultimatum genegeerd
Even leek er een oplossing te komen. Hertha zou een stukje opschuiven en een stuk grond van Maasland BV kopen. Maar dat is op het laatste moment mislukt. "De vereniging wil gewoon niet weg", stelt Rob Vrancken van Maasplassen BV. "Ze betalen zelfs al maanden geen huur meer. Een ultimatum hebben ze genegeerd. Nu is het afgelopen."

Half miljoen
De watersportvereniging heeft een ander verhaal. "We waren het eens over de prijs", zegt voorzitter Peet Adams. "We zouden een half miljoen betalen. Dat is veel meer dan de taxatiewaarde van het gebied. Maar keer op keer kwam Maasplassen BV met nieuwe eisen."

Volgens de voorzitter wil het bedrijf de vereniging gewoon weg hebben. "We moesten opeens een stuk grond erbij kopen waar we de auto's moesten parkeren", verklaart hij. "En daarna kwam de eis dat Maasplassen van de botenhelling gebruik moest kunnen maken en daarbij voorrang moest krijgen."

Verloren tijd
Bemiddeling door de gemeente Roermond heeft niets geholpen. "Er zijn twee wethouders bij me geweest. Dat was verloren tijd", stelt Vrancken. "Hertha wil gewoon minder betalen voor de huur. De rechter mag zich nu over de zaak buigen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen