Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaar Maasplassen en zeilvereniging op ramkoers

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 19:55

De rechter gaat zich buigen over de vraag of de haven van watersportvereniging Hertha in Herten moet wijken voor luxe woonboten.

De discussie hierover loopt al jaren. Nu ook bemiddeling door de gemeente Roermond niets heeft opgeleverd, gaat een juridische strijd beginnen.

Sinds 2011 maken beide partijen ruzie over haven De Rosslag. De watersportvereniging huurt al vijftig jaar het gebied. De huidige eigenaar Maasplassen BV heeft andere plannen met de locatie. Het bedrijf wil naast een luxe haven voor plezierjachten ook luxe woonboten aanmeren. Op die plek ligt nu echter de haven van Hertha.

Ultimatum genegeerd
Even leek er een oplossing te komen. Hertha zou een stukje opschuiven en een stuk grond van Maasland BV kopen. Maar dat is op het laatste moment mislukt. "De vereniging wil gewoon niet weg", stelt Rob Vrancken van Maasplassen BV. "Ze betalen zelfs al maanden geen huur meer. Een ultimatum hebben ze genegeerd. Nu is het afgelopen."

Half miljoen
De watersportvereniging heeft een ander verhaal. "We waren het eens over de prijs", zegt voorzitter Peet Adams. "We zouden een half miljoen betalen. Dat is veel meer dan de taxatiewaarde van het gebied. Maar keer op keer kwam Maasplassen BV met nieuwe eisen."

Volgens de voorzitter wil het bedrijf de vereniging gewoon weg hebben. "We moesten opeens een stuk grond erbij kopen waar we de auto's moesten parkeren", verklaart hij. "En daarna kwam de eis dat Maasplassen van de botenhelling gebruik moest kunnen maken en daarbij voorrang moest krijgen."

Verloren tijd
Bemiddeling door de gemeente Roermond heeft niets geholpen. "Er zijn twee wethouders bij me geweest. Dat was verloren tijd", stelt Vrancken. "Hertha wil gewoon minder betalen voor de huur. De rechter mag zich nu over de zaak buigen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen