Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaar koopt klooster Weert

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 12:11

Peters Projectontwikkeling uit Schaijk heeft het kloostercomplex van de Congregatie van de Heilige Geest in Weert gekocht.

De Congregatie was al langere tijd bezig met de verkoop en herbestemming van het complex in de wijk Fatima.

Geïnteresseerden
Afgelopen zomer hebben meerdere partijen interesse getoond of een bod uitgebracht op het kloostercomplex. Daarbij is specifiek gelet op de plannen voor wonen of zorg, in combinatie met een sociale functie voor de omringende wijk. Daarbij zijn een aantal wijkverenigingen en stichtingen betrokken.

Projectontwikkelaar
Het aanbod van Peters Projectontwikkeling B.V. werd door de Congregatie van de Heilige Geest als beste beoordeeld. De verkoop is inmiddels rond. Het bedrijf uit Schaijk zal samen met de beoogde huurders en de betrokken wijkpartijen de herbestemming tot stand brengen.

Het is nog niet bekend wanneer het gebouw met zijn nieuwe bestemming in gebruik kan worden genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen