Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwerpen Bisscheroux te zien in Andreaskerk Heerlen

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2015 - 17:38

In Heerlen is in de Andreaskerk een tentoonstelling te zien van ontwerper Laurens Bisscheroux.

Bisscheroux ontwierp de kerk in de jaren zeventig. Het is de laatste kerk die in Limburg verrees. Het gebouw is anders dan de traditionele kerken. Het werd ontworpen met het oog op de toekomst, zo zei de ontwerper destijds.

Revolutionair
Bisscheroux overleed in 1997. Hij staat bekend om zijn revolutionaire ontwerpen. In 1960 ontwerpt hij ijssalon La Veneziana in Heerlen. Snel volgden meer gebouwen zoals de Rodahal en het kantoorgebouw van verzekeraar AZM. In de kerk is nu een deel van zijn andere werk te zien.

Aandacht
Met de tentoonstelling moet het kerkgebouw onder de aandacht worden gebracht. Er is namelijk een mogelijkheid dat er in de nabije toekomst geen kerkdiensten meer worden gehouden. Het kerkbezoek loopt terug en dus moet een aantal kerken in Heerlen dicht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jo Coenen gaat een nieuw complex ontwerpen
Plan voor nieuwe torens in skyline Heerlen
Heerlen wil oude gevels herstellen
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Glaspaleis Heerlen bestaat 80 jaar
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen