Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 21:32

Het ontwerp voor de nieuwe N280 bij Leudal is op enkele punten versoberd. Met deze aanpassingen moet de weg alsnog binnen budget kunnen worden aangelegd.

De provincie maakte onlangs bekend te kampen met een miljoenentekort voor de opknapbeurt van de doorgaande weg tussen Roermond en Weert. Maar door het schrappen van een tunnel onder de N280 tussen Baexem en Kelpen-Oler en het weglaten van een geplande aanpassing aan de Napoleonsweg kan 16 miljoen euro worden bezuinigd op het ontwerp.

Tegen ontwerp
De gemeente Leudal is van meet af aan tegen het ontwerp geweest dat de provincie voorstaat en had gehoopt dat het goedkopere alternatief (een brede rondweg om Baexem) nu weer op tafel zou komen. Maar met de nieuwe aanpassingen zou de voorkeursvariant van de provincie toch financieel haalbaar moeten zijn.

Begin 2016 moeten Provinciale Staten een definitief besluit nemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Deel N280 afgesloten door ongeval met vrachtwagen
Drie auto's botsen bij Kelpen-Oler, een gewonde
Politie rijdt spookrijder klem op N280
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen