Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 21:32

Het ontwerp voor de nieuwe N280 bij Leudal is op enkele punten versoberd. Met deze aanpassingen moet de weg alsnog binnen budget kunnen worden aangelegd.

De provincie maakte onlangs bekend te kampen met een miljoenentekort voor de opknapbeurt van de doorgaande weg tussen Roermond en Weert. Maar door het schrappen van een tunnel onder de N280 tussen Baexem en Kelpen-Oler en het weglaten van een geplande aanpassing aan de Napoleonsweg kan 16 miljoen euro worden bezuinigd op het ontwerp.

Tegen ontwerp
De gemeente Leudal is van meet af aan tegen het ontwerp geweest dat de provincie voorstaat en had gehoopt dat het goedkopere alternatief (een brede rondweg om Baexem) nu weer op tafel zou komen. Maar met de nieuwe aanpassingen zou de voorkeursvariant van de provincie toch financieel haalbaar moeten zijn.

Begin 2016 moeten Provinciale Staten een definitief besluit nemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Deel N280 afgesloten door ongeval met vrachtwagen
Drie auto's botsen bij Kelpen-Oler, een gewonde
Politie rijdt spookrijder klem op N280
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen