Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwerp N280 Leudal op enkele punten versoberd

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 21:32

Het ontwerp voor de nieuwe N280 bij Leudal is op enkele punten versoberd. Met deze aanpassingen moet de weg alsnog binnen budget kunnen worden aangelegd.

De provincie maakte onlangs bekend te kampen met een miljoenentekort voor de opknapbeurt van de doorgaande weg tussen Roermond en Weert. Maar door het schrappen van een tunnel onder de N280 tussen Baexem en Kelpen-Oler en het weglaten van een geplande aanpassing aan de Napoleonsweg kan 16 miljoen euro worden bezuinigd op het ontwerp.

Tegen ontwerp
De gemeente Leudal is van meet af aan tegen het ontwerp geweest dat de provincie voorstaat en had gehoopt dat het goedkopere alternatief (een brede rondweg om Baexem) nu weer op tafel zou komen. Maar met de nieuwe aanpassingen zou de voorkeursvariant van de provincie toch financieel haalbaar moeten zijn.

Begin 2016 moeten Provinciale Staten een definitief besluit nemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
Deel N280 afgesloten door ongeval met vrachtwagen
Drie auto's botsen bij Kelpen-Oler, een gewonde
Politie rijdt spookrijder klem op N280
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen